ANTALYA (AA) - Kaş ilçesinde yapımı tamamlanan Yeşilbarak Söğütoğlu Cami'nin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi, törenin ardından Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Yeşilbarak Mahallesi’nde hayırseverlerin destekleriyle yapılan Söğütoğlu Cami ibadete açıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, programda yaptığı konuşmada, camilerin, minarelerin şehirlerin süsü, simgesi olduğunu söyledi.

Bir camiye, ayakta kaldığı sürece yardımda bulunanların yıllarca anılacağını belirten Uslu, yardımlaşmanın önemini vurgulayarak, "Yeşilbarak da bunun güzel bir örneğini ortaya koydu. Burada güzel bir cami yaptık. İnşallah camiyi cemaatsiz bırakmayız.” dedi.

Kaş Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı ise "Anadolu’yu imar eden, aziz sancağımızı, bayrağımızı ve İslam’ın değerlerini bugüne taşıyan bu halka ne kadar teşekkür etsek, ne kadar şükran duysak azdır. Genciyle çocuğuyla yaşlısıyla bir arada kenetlenen, bu kutsal mabedi inşa eden bu halk, ülkemizin, geleceğimizin ve devletimizin de teminatı olmaya devam edecektir." diye konuştu.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş da ülkede birlik, beraberlik içerisinde dayanışma, yardımlaşma ve iş birliğiyle birçok ortak eser yapıldığını, bu caminin de onlardan biri olduğunu ifade etti.

Nesillerin dini, imanı bütün, vicdanı hür evlatlar olarak yetiştirilmesi noktasında bu tür fiziki yapıları önemsediklerini işaret eden Ulutaş, “Burada vatandaşlarımızın da iş birliği içerisinde bu güzel mabetleri yapması, gelecek nesiller için bir umut kaynağı. O yüzden bu bayrağı hep beraber taşıyoruz, inşallah gelecek nesillerimize emanet edeceğiz, onlar da en yukarıya doğru taşıyacak.” ifadelerini kullandı.

Açılışa İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, İlçe Müftüsü Turgut Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Okay Bilgin, MHP İlçe Başkanı Cemil Kolak, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları da katıldı.

Selçuklu mimarisinin özelliklerini taşıyan Yeşilbarak Söğütoğlu Cami, çifte minareli yapıldı. 272 metrekare kullanım alanı olan caminin iç donanımında ahşap kullanılırken, barak kilim motifleri yer aldı. Kapalı alanında aynı anda 400 kişinin ibadet edebileceği caminin bünyesinde Kur’an kursu, lojman, şadırvan, morg ve cenaze yıkama yeri bulunuyor.

Törenin ardından, Mersin’den getirilen Sakal-ı Şerif, camide halkın ziyaretine açıldı.

Hazreti Muhammed’e ait emanetlerden biri olan Sakal-ı Şerif, camiye gelen vatandaşlar tarafından tekbir ve dualarla ziyaret edildi. Sakal-ı Şerif ziyaretine, protokol üyeleri de katıldı.