İçişleri Bakanlığımızın kış tedbirleri genelgesi gereğince düzenlenen “Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı” Valimiz Ömer Faruk Coşkun başkanlığında yapıldı.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Coşkun; “Bakanlığımızın 2022/4 sayılı genelgesi gereğince Kış Tedbirleri Toplantısı’nı gerçekleştiriyoruz. TAMP-Kahramanmaraş Afet Müdahale Planı çerçevesinde görevli Afet gruplarımız ve destek çözüm ortaklarımızın genelgede belirtilen hususlar kapsamında gereken planlama ve hazırlık sürecini eksiksiz biçimde yerine getirmesi gerekmektedir.

Tüm çalışma arkadaşlarımıza geçen kış döneminde gerçekleştirdikleri özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki kış aylarında özellikle geçmiş yıllarda yaşanan acil durumlar göz önüne alındığında tespit edilen risklere karşı tedbir almak ilimiz için önem arz etmektedir.

Dolayısıyla; kış aylarında yaşanabilecek acil durumlarda kurumlarımız arasında yapacağımız iş birliği ve koordinasyon hayati önem taşımaktadır. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.

Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yılmaz Durgut ise kış tedbirleri hazırlık çalışmalarını ve yapılacak diğer çalışmaları içeren “Kış Tedbirleri Bilgilendirme” sunumu yaptı.

İlçe Kaymakamlarımızın da video konferans yoluyla katıldıkları toplantı, paydaş kurumlarla koordinasyonu gerektiren konuların ve genelge maddelerinin değerlendirilmesinin ardından sona erdi.

AFAD toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Coşkun’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Rüstem Keleş, Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile ilgili personel katıldı.