Malatya'da kent protokolü depremzede aileleri yalnız bırakmadı

MALATYA (AA) - Malatya'da kent protokolü, Elazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremden etkilenen aileleri ziyaret etti. AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğündeki...

Malatya'da kent protokolü depremzede aileleri yalnız bırakmadı

MALATYA (AA) - Malatya'da kent protokolü, Elazığ'da geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremden etkilenen aileleri ziyaret etti.

AK Parti Malatya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Elazığ merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremde Malatya'nın Doğanyol ilçesinde hayatını kaybedenlerin yakınlarına, depremin yıl dönümünden dolayı taziye ziyaretleri yapıldı.

Malatya Valisi Aydın Baruş, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay ile depremde Doğanyol ilçesinde hayatını kaybeden Gazel Say (32), Yusuf Ali Say (5), Ayşe Fatma Türkmen (72) ile Mustafa Kara'nın (39) ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Taziyelerde Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi.

Vali Aydın Baruş, depremin ilk anından bu yana her zaman ailelerin yanında olduklarını belirterek depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise geçen yıl 24 Ocak'ta meydana gelen depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla devletin ilgili kurumlarının, depremin hemen ardından verdikleri desteklerle hem merkezde hem de kırsalda yaşayan vatandaşları yalnız bırakmadığını bildirdi.

Gıda, giyim, kira, eşya, küçükbaş ve büyükbaş hayvan, hayvanlar için yem, barınak çadırları gibi birçok kalemde depremzedelere yardımların yapıldığını aktaran Çalık, ihalesi yapılan 5 bin 24 kalıcı konutun sosyal donatılarıyla inşa sürecine girildiğini ve 525'inin hak sahiplerine teslim edildiğini ve diğerlerinin de etaplar halinde teslim edileceğini kaydetti.

Allah'tan bir daha bu felaketi vermemesini dileyen Çalık, "Ailelerimizin acılarını paylaşıyorum. Hemşehrilerimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabb'im mekanlarını cennet eylesin." ifadesini kullandı.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise depremden en çok etkilenen Battalgazi ilçesine bağlı Düzyol Mahallesi'ni ziyaret etti.

Tüfenkci, burada yaptığı açıklamada, devletin yaraları kısa sürede sardığını ifade etti.

Düzyol Mahallesi'nde konut inşaatının devam ettiğini belirten Tüfenkci, "Depremin yıl dönümünde Battalgazi ilçemize bağlı Düzyol Mahallesi'ne geldik. Düzyol Mahallemiz, Malatya merkezde depremden en fazla zarar gören mahallemizdi. Bugün geldiğimiz nokta itibarıyla yaralarımızın sarıldığını görüyoruz. O zaman da şunu ifade etmiştik, 'Allah'a hamdolsun devletimiz güçlüdür, bu zararları karşılar' diye. Bugün gelinen nokta itibarıyla 5 bin 699 konutumuzun ihalesi yapılmış durumda. Bunların bazıları hak sahiplerine teslim edildi. Düzyol gibi kırsal mahallelerimizde oldukça konforlu ve fonksiyonlu evler inşa ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır da depremin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak "Bu süre içerisinde Malatya'da depremzedeler için 6 bin konut inşa edilirken 2 bin 900 acil ve ağır hasarlı binanın yıkımını gerçekleştirildi. 68 bin binada yaklaşık 234 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmaları yürütüldü. Depremin yaralarını sarmak için el ele veren Malatya halkı kısa süre içerisinde normal hayata dönmek için büyük çaba gösterdi." ifadelerini kullandı.

Depremin yol açtığı yıkımın izlerini silmek için her türlü gayreti gösterdiklerini aktaran Çakır, kentte 6 bin yeni konutun tüm sosyal altyapısıyla inşasının sürdüğünü ve tamamının, haziran ayına kadar etaplar halinde hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, depremden etkilenen Battalgazi ilçesi Düzyol Mahallesi'nde yapımında sona gelinen deprem konutlarını ve mahallelileri ziyaret etti.

Gürkan, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek şunları kaydetti:

"Düzyol Mahallesi'nde yapılan deprem konutları vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına göre dizayn edilmiş ve planlanmış. Bu anlamda TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Deprem konutlarının bölge insanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder de 24 Ocak depreminin yıl dönümü nedeniyle depremde evleri ağır hasar gören Bulutlu, Düzyol ve Hisartepe mahallelerini ziyaret ederek vatandaşlara gıda kolisi ve giyecek yardımında bulundu.


Anahtar Kelimeler:
ZiyaretMalatyaDepremzede
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.