Manavgat'taki Çardak Barajı bu yıl tamamlanacak

- DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta:- "Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 10 bin 630 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle çiftçimiz farklı ürünler ekip dikebilecek. Kazançları artacak"

Manavgat'taki Çardak Barajı bu yıl tamamlanacak

ANTALYA (AA) - Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, bu yıl tamamlanacak Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Çardak Barajı'nın, 10 bin 630 dekar tarım arazisinin sulama maliyetini düşüreceğini, verim ve kazancı artıracağını bildirdi.

Balta, yaptığı yazılı açıklamada, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıktıklarını belirtti.

Tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için etkin çalışmalar yürüttüklerini anlatan Balta, bu kapsamda yapılan Çardak Barajı'ndaki çalışmaların sona yaklaştığını kaydetti.

Balta, gövde dolgusu ve dolusavak imalatlarının devam ettiği projede yüzde 25 fiziki gerçekleşme oranının aşıldığını bilgisini vererek, şunları aktardı:

"İnşaatta ulaşım yolları, malzeme ocağı ulaşım yolu ve vana odası ulaşım yollarını tamamladık. Ayrıca kondüvi, su alma yapısı, ön ve mansap batardosu imalatlarını da bitirdik. Çalışmalarımız kış mevsiminde de aralıksız devam edecek. Bu yıl projeyi bitirip barajda su tutmayı amaçlıyoruz. Baraj sayesinde modern sulama ile tanışacak 10 bin 630 dekar arazide sulama maliyetleri düşecek, verim artacak. Sulu tarıma geçilmesiyle çiftçimiz farklı ürünler ekip dikebilecek. Kazançları artacak. Antalyalı üreticiler, bu yıl rakamlarıyla yılda yaklaşık 45 milyon lira daha fazla kazanacak."

Balta, barajın 7 milyon 500 bin metreküp depolama hacmine sahip olacağını vurguladı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.