"Manevi evlat" hizmetine uluslararası ödül

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Yaşlıların yaşamını kolaylaştıran hizmetleriyle daha önce "yaşlı dostu kent" ödülü alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaşlılara yönelik "manevi evlat" hizmetiyle bu kez Alanya Uluslararası...

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Yaşlıların yaşamını kolaylaştıran hizmetleriyle daha önce "yaşlı dostu kent" ödülü alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaşlılara yönelik "manevi evlat" hizmetiyle bu kez Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda bilim ödülüne layık görüldü.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlıklı Kentler Birliğince 2015 yılında "yaşlı dostu kent" ödülüne layık görülen belediyenin, 2017'de ilgili bakanlıkça ortaya konulan Yaşlı Destek Programı'nı (YADES) hayata geçirerek, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 27. Olağan Meclis Toplantısında da jüri özel ödülü aldığı belirtildi.

Belediyenin yaşlılara hizmet alanında son olarak Akıllı Yaşlı Bakım ve Koordinasyon Merkezi Projesi kapsamında "manevi evlat" hizmetiyle Alanya Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda, akademik çalışmalara konu olarak, akıllı kentler alanında uluslararası başarı ödülüne layık görüldüğü aktarılan açıklamada, sempozyumda, aralarında ABD'den Michigan Devlet Üniversitesi, Polonya'dan Varşova Üniversitesi ve Sırbistan'dan Belgrad Üniversitesi'nden akademisyenlerin de yer aldığı çok sayıda bilim insannıca bildiri sunulduğu ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.