Mersin'de buzağı barınağı dağıtımı sürüyor

MERSİN (AA) - Mersin’de hayvancılığı desteklemek ve buzağı ölümlerini en aza indirmek amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan buzağı barınağı dağıtımı Mut ilçesinde devam etti. Büyükşehir Belediyesinden...

Mersin'de buzağı barınağı dağıtımı sürüyor

MERSİN (AA) - Mersin’de hayvancılığı desteklemek ve buzağı ölümlerini en aza indirmek amacıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan buzağı barınağı dağıtımı Mut ilçesinde devam etti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, "Buzağıları Hastalıklardan Korumak İçin Yalıtımlı Barınakların Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında hazırlanan 293 barınak Mut ilçesinde düzenlenen törenle üreticilere teslim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, törende yaptığı konuşmada, Mersin’de kültürel etkinlikleri vatandaşlarla buluştururken, bir yandan da ekonomik anlamda tespit edilen eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Belediye olarak çok sayıda tarımsal hizmetlerinin olduğunu aktaran Kocamaz, şöyle devam etti:

"Türkiye’de yıllık yaklaşık 2 milyon civarında buzağı doğuyor ama bunların 650 bini ilk üç ayda ölüyor. Bu nedenle çok büyük bir ekonomik maliyet olan buzağı kayıplarını ortadan kaldırmak için hemşehrilerimize barınak hediye ediyoruz. İlk 3 ay içerisinde buzağılar bu barınaklarda kalacak. Hayvanlar zarar verilecek etkilerden arınacak."

Barınak alan çiftçilerden Şuayip Yılmaz da barınakların buzağıların korunması için çok önemli olduğunu belirterek, "Benim buzağılarım ölüyordu. Çünkü diğer hayvanlarla bir araya koyuyorduk. Birbirlerinden virüs kapıp ölüyorlardı ama şimdi bu barınaklarla ayıracağız." ifadesini kullandı.

Şimdiye kadar Tarsus’ta 322, Akdeniz’de 67, Gülnar’da 58 ve Silifke’de 119 üretici olmak üzere toplam 566 kişiye barınak hediye edildiği, dağıtımların diğer ilçelerde de süreceği bildirildi.

Anahtar Kelimeler:
Mersin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.