Mersin'de kurtların saldırısı sonucu 70 küçükbaş hayvan telef oldu

MERSİN (AA) - Mersin'in Mut ilçesine bağlı 2 yaylada, farklı ağıllara giren kurtlar, 70 küçükbaş hayvanı telef etti.İlçeye bağlı Tozlu ve Kızılova yaylalarında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan besicilere ait ağıllara kurt...

Mersin'de kurtların saldırısı sonucu 70 küçükbaş hayvan telef oldu

MERSİN (AA) - Mersin'in Mut ilçesine bağlı 2 yaylada, farklı ağıllara giren kurtlar, 70 küçükbaş hayvanı telef etti.

İlçeye bağlı Tozlu ve Kızılova yaylalarında küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan besicilere ait ağıllara kurt sürüsü girdi.

Kurtların saldırısı sonucu 5 besiciye ait 70 küçükbaş hayvan ile bir eşek telef oldu, 8 hayvan yaralandı.

Besici Salim Dinç, AA muhabirine, olayın gece saatlerinde gerçekleştiğini söyledi.

Sesler duyması üzerine evinin yanındaki ağıla gittiğini ifade eden Dinç, "Ağılda gördüğüm manzara karşısında şok oldum. Koyunlar korkmuş, keçiler taşların üzerine çıkarak bağırıyorlardı. Kurt saldırısı olduğunu fark ettim. Kurtlar ağıl kenarlarında duvarlardan atlayarak içeri girmiş ve hayvanlarımızı telef etmiş. İnşallah bir daha yaşanmaz." ifadelerini kullandı.

Besiciler, bu durumun yaşanmaması için gece nöbet tuttuklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.