MERSİN (AA) - Mersin Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, döviz piyasalarından etkilenmediği halde haksız yere fiyat artışına gidenlere tepki gösterdi.

Engin, yaptığı yazılı açıklamada, Ticaret Bakanlığının "Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"nin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Döviz piyasalarından etkilenmediği halde haksız yere fiyat artışına gidenlere, yayımlanan düzenleme kapsamında 50 bin lira haksız kazanç cezası kesilebileceğini hatırlatan Engin, "Şüphesiz bu uygulama sayesinde haksız zamlarla piyasaların tıkanmasının önüne geçmek hedefleniyor. Ancak iş insanları, esnaf ve KOBİ'ler denetime gerek kalmadan istenilen şartları yerine getirmelidir." ifadesini kullandı.

Engin, son zamanlarda dünya çapında bir ticari savaşın başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ticari savaşlar ve ekonomik krizlerden güçlü veya en az hasarla çıkmak için kafa kafaya vermemiz gerekiyor. Unutmayalım ki bu ülkeye yaptığımız her kötülüğü yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımıza yapıyor, ülke uğruna her şeyini ortaya koyan atalarımızın kemiklerini sızlatıyoruz. Hepimiz birlikte yaşamak ve yarınlarımızı garanti altına almak istiyorsak, bunun yegane yolu kişisel çıkarlar değil, ülkemizin menfaatleridir. Dövizle doğrudan bağlantılı olmayan bazı sektörlerde dolaylı yoldan etkilenmeler olduğunun farkındayız. Ama kasalara çok etkisi olmayan bu durumu büyük rakamlar olarak tüketiciye yansıtmamak gerekir. Derneğimizin mensupları arasında hiçbir zaman ülkesine ve insanlarına ihanet edecek insanlar çıkmamıştır. Bizler sadece iyi gün için değil, kötü gün için de varız. Hatta ülke ve insanımızın zor zamanlarında daha fazla sorumluk almaya devam edeceğiz."