HATAY (AA) - Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Antakya Meslek Yüksekokulu tarafından fotoğraf ve fotoğrafçılık konulu söyleyişi düzenlendi.

Antakya Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Fırat Ata'nın moderatörlüğünde okulun Hüsamettin Doğan Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa, fotoğraf sanatçısı Meriç Aktar, çok sayıda öğretim görevlisi ve basın-yayıncılık programı öğrencileri katıldı.

Fotoğraf sanatçısı Meriç Aktar, burada yaptığı konuşmada, 7 yıl önce başladığı fotoğrafçılık hayatında her geçen gün kendini geliştirdiğini ve çektiği fotoğrafların uluslararası mecralarda yayınlandığını belirtti.

Özellikle doğa manzaralı fotoğraflarının, National Geographic'de kabul gördüğünü ve çektiği fotoğraflardan dolayı ödüller aldığını ifade eden Aktar, "Samandağ ilçesinde bir okulda İngilizce öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Fotoğraf çekmeye 7 yıl önce başladım. Başlarda amatörce yaptığım fotoğraf işini her geçen gün daha da ileriye taşıdım. Bu konuda eğitimler aldım ve Anadolu Üniversitesi fotoğrafçılık bölümünden mezun oldum." dedi.

Fotoğrafın bir sanat olduğuna vurgu yapan Aktar, iyi çekilmiş bir fotoğrafın kişiye hem maddi, hem de manevi olarak büyük katkılar sunduğunu söyledi.

Fotoğrafta mutlaka bir insan objesinin olması gerektiğini savunan Aktar, slayt eşliğinde sıraladığı fotoğraflarının özelliklerine değinerek, "Çektiğiniz her fotoğrafın bir anlamı olması gerekiyor ve o fotoğrafı en güzel şekilde çekmek için çaba göstermelisiniz. Nasıl ki başarı tesadüfen olmuyorsa, iyi fotoğrafı yakalamak da emek gerektiriyor. Fotoğraf çekerken şansı da yanınıza alırsanız mükemmel eserler çıkarabilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

Doğada kişiye ait çekilecek fotoğraflarda, mutlaka izin alınması gerektiğini kaydeden Aktar, fotoğrafın uluslararası düzeyde yayınlanması için yazılı izne bile ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Aktar, seminerde öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

Program sonunda, Hatay MKÜ Antakya Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Soner Soylu, fotoğraf sanatçısı Aktar'a katkılarından dolayı teşekkür plaketi takdim etti.