Osmaniye'de 41 yıllık hobisini evinde kurduğu atölyeyle devam ettiriyor

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Murat Hasan Karateke, 41 yıl önce başladığı bağlama yapımına, evine kurduğu atölyede devam ediyor.Karateke (53), AA muhabirine 12 yaşında bağlama çalmaya merak sardığını, ancak...

Osmaniye'de 41 yıllık hobisini evinde kurduğu atölyeyle devam ettiriyor

OSMANİYE (AA) - Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan Murat Hasan Karateke, 41 yıl önce başladığı bağlama yapımına, evine kurduğu atölyede devam ediyor.

Karateke (53), AA muhabirine 12 yaşında bağlama çalmaya merak sardığını, ancak maddi imkanları olmadığı için enstrümanını alamadığını söyledi.

Bunun üzerine kendi bağlamasını yapmak için kolları sıvadığını aktaran Karateke, kendi kendine bağlama yapmayı öğrendiğini ve o günden bugüne de bu hobisini evinde oluşturduğu atölyesinde sürdürdüğü kaydetti.

Karateke, işçi olarak çalıştığını ve boş zamanlarını atölyesinde bağlama yaparak geçirdiğini belirtti.

Sipariş üzerine bağlama yapıp sattığını da aktaran Karateke, eli tuttuğu, gözleri gördüğü sürece hem bağlama yapmaya hem çalmaya devam edeceğini söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.