Özel çocuklar izci kampında

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı'nın falezler üzerinde çam ağaçlarıyla kaplı 8 bin metrekarelik alan üzerinde hizmete açtığı Engelsiz Kafe, özel çocukları ikinci kez düzenlendiği izci kampında ağırladı. Belediyeden...

Özel çocuklar izci kampında

ANTALYA (AA) - Muratpaşa Belediyesi ve Adalya Vakfı'nın falezler üzerinde çam ağaçlarıyla kaplı 8 bin metrekarelik alan üzerinde hizmete açtığı Engelsiz Kafe, özel çocukları ikinci kez düzenlendiği izci kampında ağırladı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, özel çocuklar ve aileleri için düzenlenen izci kampı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Adalya Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı bayrak ve yemin töreniyle başladı.

Üç gün devam edecek kampın ilk gününde özel çocuklar, kamp alanında çevre temizliği yaptı, ardından ailelerin de yardımıyla Engelsiz Kafe bahçesine çadırlar kuruldu. Toplamda 36 çadır ve 75 kişiyle oluşturulan izci obasına Ateşböceği adı verildi. Obabaşılığını da Adalya Vakfı Müdürü Cem Kotan üstlendi.

İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağının göndere çekilmesiyle obada hazırlıklar tamamlanırken hep beraber izci yeminin edilmesiyle kamp resmen başladı.

Başkan Uysal, izciliğin takım içinde birey olabilmeyi pratik yaşamla öğreten önemli bir eğitim ve spor organizasyonu olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra, izciliğin kendi kendine yetebilme, doğayı tanıma gibi bireyin karakter ve fiziksel gelişimini destekleyen birçok faydası bulunduğunun altını çizen Uysal, şunları kaydetti:

"Özel çocuklarımızı, izcilik pratiklerinin bir parçası haline getirmek bambaşka anlamları beraberinde getiriyor. Türkiye'nin birçok noktasında engelli bireylerimiz, özel çocuklarımız evlerinden dışarı çıkamazken Engelsiz Kafe'nin düzenlendiği bu etkinlikle çocuklarımız aileleriyle hemen falezlerin üzerinde, çam ağaçlarıyla kaplı bu alanda 3 gün doğayla baş başa olacak. Çocuklarımıza belki de hiç tanımadıkları bir dünyanın kapılarını açılacak. Etkinlikte emeği geçen herkesi kutluyorum."

Kotan ise kent yaşamının özel çocuklar için kolay bir deneyim olmadığına dikkati çekti.

Konuşmaların ardından halat çekme, yakan top, futbol gibi oyunlar oynandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.