Serikli öğrencilerin elektrikli aracı TEKNOFEST'te ödül aldı

Serikli öğrencilerin elektrikli aracı TEKNOFEST'te ödül aldı

ANTALYA (AA) - Serik ilçesindeki Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tasarlanan elektrikli araç, TEKNOFEST'in liseler arası elektrikli araç yarışlarında Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü'ne layık görüldü.

Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde gerçekleştirilen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST-2022) liseler arası elektrikli araç yarışları finalinde 65 takım mücadele etti.

Yarışmalarda teknik kontrollerin ardından 37 takımın devam edebildiği yarışlara Serik Orhangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, danışman öğretmen Sedat Ünlü'nün koordinesinde takım kaptanı Serhat Büyükevren ile 7 öğrenci katıldı.

“Anadolu Parsı” ismini verdikleri elektrikli araç, yarışlarda Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü aldı.

Yarışmada elde ettikleri sonuçtan memnun olduklarını belirten Okul Müdürü Murat Kılıç, "Amacımız yarışmayı birinci tamamlayıp ödülü Antalya’mıza getirmekti. Tanıtım ve Yaygınlaştırma Ödülü aldı. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.