"Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması"na proje teslimleri 23 Mayıs'ta sona erecek

- Bugüne kadar 100 binden fazla öğrencinin hayatına dokunan yarışmada, dereceye girecek öğrenciler para ödülünün yanı sıra Rönesans Holding bünyesindeki Pusula programı için mülakata katılma şansına sahip olacak

İSTANBUL (AA) - Salgın sebebiyle bu seneki konsepti “Pandemi ile Değişen Yaşam Alanları” olarak belirlenen, bu yıl 7'ncisi düzenlenen Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması", 23 Mayıs’a kadar yenilikçi, işlevsel, ekonomik ve esnek çözümler içeren tasarımları bekliyor.

Holdingden yapılan açıklamaya göre, gelecek nesillerin daha sağlıklı ve çevre dostu yapılarda yaşam sürmesi vizyonuyla faaliyet gösteren Rönesans Holding’in, üniversite öğrencileri özelinde bu yıl 7'ncisini düzenlediği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvuru süreci 1 Mart 2021 itibarıyla başladı.

Ana teması “Pandemi ile Değişen Yaşam Alanları” olarak belirlenen yarışmaya, geleceğin profesyonelleri “Barınma Alanları, Çalışma Alanları ve Sosyal Alanlar” olmak üzere 3 ana başlıkta oluşturdukları projelerle başvurabilecek. Yarışmanın son proje teslim tarihi ise 23 Mayıs 2021 olarak belirlendi.


- Projeler, alanında uzman bir jüri tarafından değerlendiriliyor


Üniversite öğrencilerini sürdürülebilirlik kavramına eğilmeye davet eden yarışmada, katılımcıların salgın ile değişen ve salgın sonrası dönüşebilen mekânlar için sürdürülebilirlik ilkeleriyle uyumlu, yenilikçi, işlevsel, ekonomik ve esnek çözümler içeren tasarımlar ortaya koyması bekleniyor. Yarışmaya mimarlık ve mühendislik eğitimi alan lisans ve lisans üstü öğrencileri, bireysel veya en fazla 5 kişiden oluşan ekiplerle katılabilecek.

Projeler, uzman bir ekip tarafından konseptin, kurgunun, tasarımın özgünlüğüne, fonksiyonel oluşuna, sürdürülebilir bir çözüm içermesine, hazırlanan proje raporunun açıklayıcı ve net oluşuna, sunumun projeyi açık şekilde ortaya koyup koymadığına bakılarak değerlendirilecek.

Değerlendirme komitesinde 6 kişilik Rönesans üst düzey yönetici mimar ve mühendislerin yanı sıra Gazi Üniversitesi’den Prof. Dr. Füsun Demirel, Mimar Sinan Üniversitesi’den Prof. Dr. Ayşin Sev ve İstanbul Teknik Üniversitesi’den Doç. Dr. Nuri Serteser yer alıyor.


- Dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra Pusula programı için mülakat imkanı


Yarışmada dereceye girecek geleceğin mimar, mühendis ve şehir planlamacıları, Rönesans Holding bünyesinde yer alan, lisans bölümünden mezun gençlerin gelecek ile ilgili kaygılarını azaltmak, eğitim hayatı ile iş hayatı arasında ara kesit olacak olan bir program olan Pusula programı için mülakat imkanına sahip olacak.

Yarışma sonucunda belirlenecek birinciye 20 bin TL, ikinciye 16 bin TL, üçüncüye ise 14 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca yarışma kapsamında 10 biner TL’lik çeşitli mansiyon ve özel ödüller de bulunuyor.


- Yarışma ile 100 binden fazla gence ulaşıldı


İlki 2015 yılında düzenlenen yarışmaya geçen yıl 585 projeyle Türkiye’nin farklı bölgelerinde 75 üniversiteden toplam 900 öğrenci katılmıştı. Sürdürülebilirliği kurumsal kültürünün merkezine koyan Rönesans Holding, bu yarışmanın yanı sıra her yıl ortalama 25 farklı üniversite ziyareti yaparak, sürdürülebilirlik, bilgi modelleme, iş sağlığı ve güvenliği, kalite, inşaat ve mimarlıkta yeni teknik ve uygulamalar konusunda bilgi paylaşımı ve kariyer yönlendirmesi yapıyordu.

Yarışma ile bugüne kadar 100 binden fazla gence ulaşıldı. Salgın ile birlikte etkinliklerine çevrim içi devam edecek olan Rönesans’ın "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Yarışması" ile ilgili detaylı bilgiye ve şartnameye, yarışmaya özel hazırlanan “ronesans.com/surdurulebilirlik/sgt” web sitesinden erişilebiliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.