Sütçü İmam’ı Vefatının 100. Yılında Dualarla Andı

Sütçü İmam’ı Vefatının 100. Yılında Dualarla Andı

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ), adını gururla taşıdığı istiklal ateşini yakan Milli Mücadele Kahramanı Sütçü İmam’ı, vefatının 100. yılında Çınarlı (Bektutiye) Cami bahçesinde yer alan kabri başında andı.

Cuma namazı öncesinde Sütçü İmam ve milli mücadele kahramanlarının ruhu için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlidi şerif okundu.

Cuma namazının ardından Sütçü İmam’ın kabri başında gerçekleştirilen anma törenine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, KSÜ Genel Sekreteri Ali Rıza Bekler, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel, Sütçü İmam’ın torunu Dr. Alaaddin Türkkorur, KSÜ akademik ve idari personeli ile vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan KSÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Kahveci, törene katılanlara KSÜ ailesi adına teşekkür etti.

Törende Sütçü İmam’ın torunu Dr. Alaaddin Türkkorur da bir konuşma yaparak “Sütçü İmam gönüllerde yaşayan bir kahramandır. Milli Mücadelemizin ilk kurşununu atarak işgalci Fransızlara karşı yapılan mücadelenin kazanılmasına katkı sunmuştur.” dedi.

Türkkorur, her yıl titizlikle gerçekleştirilen Sütçü İmam’ı anma töreninden duydukları memnuniyeti dile getirerek KSÜ ailesine teşekkür etti.

Anma töreni yapılan dua ve ikramların ardından son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.