MERSİN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran seçimleri öncesi temeli atılan Tarsus ilçesinde yapımına başlanan yeni devlet hastanesinin inşaat çalışmaları sürüyor.

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve bazı parti yöneticileri, yapımı süren hastanenin inşaatında incelemelerde bulundu.

Taşkın, burada yaptığı açıklamada, inşaatın birkaç ay içinde hızla yükseldiğini gözlemlemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Hastane hakkında bilgiler veren Taşkın, "Devlet hastanemizin 17 bin 947 metre kare oturumu, 95 bin 946 metre kare kapalı alanı bulunmakta ve 600 yatak kapasiteli. Bin iş günü olan inşaatın bitim süresi iklim koşullarının uygun gitmesi halinde vaktinden birkaç ay öncesinde tamamlanarak hizmete girecektir." dedi.

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül de ilçenin AK Parti iktidarları sayesinde uzun yıllardır özlemini çektiği hizmetlere tek tek kavuştuğunu belirtti.

Tarsuslular olarak çok uzun yıllardan beri hayalini kurdukları üniversiteye kavuştuklarını aktaran Gül, "Rektörümüz de atandı. Tarsuslular olarak bizler üniversiteyle birlikte en büyük hayallerimizden birine kavuştuk. Tarsus Üniversitesi AK Parti iktidarıyla hayata geçirildi. Yapılmakta olan hizmet eserlerinin hizmete girmesiyle birlikte Tarsusumuz tarihinde görmediği hizmetlere AK Parti ile kavuşmaktadır." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yetkililerden bilgi alan heyet, inşaat sahasından ayrıldı.