Toprağa gömülü bulunan bebeğin annesi ve anneanne tekrardan tutuklandı

Adıyaman (SHA) - Adıyaman'da, şehit kabrini ziyaret eden lise öğrencileri tarafından mezarlıkta vücudu toprağa gömülü yeni doğan bebeğin bulunmasıyla ilgili anne ile anneanne, serbest bırakılmaların ardından yaşanan tepkiler üzerine tekrar tutuklandı.

Toprağa gömülü bulunan bebeğin annesi ve anneanne tekrardan tutuklandı

Olay, geçtiğimiz hafta Cuma günü Bahçecik Mahallesi'ndeki mezarlıkta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Öğle saatlerinde Hüsnü Özyeğin Anadolu Lisesi öğrencileri Esra Yücedağ, Nisa Yüce, Leyla Tuba Koç ve Özgenur Erbil, şehit kabrini ziyaret ederek dua ettiler. Öğrenciler, bir süre sonra bebek ağlaması duyunca bir mezarın yanında, vücudu toprağa gömülü yeni doğan bebeğin bulunduğunu gördü. Öğrenciler gövdesi toprağa gömülü bebeği çıkartarak polise haber verdi. İhbar üzerine polisle birlikte mezarlığa gelen sağlık ekibi, bebeği ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü.
“Bebek tedavi altına alındı, annesi ve anneannesini gözaltına aldı”
Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisine başlanan bebeğe hemşireler 'Fatma' ismi verirken doktorlar tarafından yapılan muayenesinde bebeğin sağlık durumu iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri mezarlık çevresinde ve güvenlik kamerası kayıtlarında yapılan incelemeyle birlikte kentte son bir haftada doğum yapan çocukların ailelerine yöneldi. Bir adreste yapılan kontrolde bebeğin olmadığı anlaşılınca bebeğin annesi G.E. ile anneanne Ülkü E. gözaltına alındı. Gözaltına alınan anne ile anneanne sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyette sorguya alınan anne ile anneanne, bebeğin toprağa gömülmesini birlikte planladıkları ileri sürüldü. Sorgulamaların ardından adliyeye sevk edilen anne ile anneanne, mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
“Tepkiler üzerine tutuklandı”
Anne G.E. (17) ile anneanne Ülkü E. (40) serbest bırakılmaların ardından tepkiler üzerine başsavcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alındı. Adliyede yeniden hakim karşısına çıkan anne ile anneannesi tutuklanarak cezaevine konuldu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.