Trafik yoğunluğuna "drone" destekli kontrol

- Hatay İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktalarında gerçekleştirdikleri yol kontrollerinde, havadan da "drone" ile takip yapıyor - Uygulama kapsamında araçlarda bulunan çocuklara da trafik işaretlerinin bulunduğu boyama kitabı ile boya kalemleri dağıtılıyor

Trafik yoğunluğuna

HATAY (AA) - Kurban Bayramı tatili sonrasında yaşanan trafik yoğunluğunda muhtemel trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla Hatay'ın 9 noktasında "drone" destekli trafik uygulaması gerçekleştirildi.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uygulama noktalarında gerçekleştirdikleri yol kontrollerinde havadan da "drone" ile takip yaparak trafik kazalarını önlemeye çalışıyor.

Trafik kazalarının yoğun olduğu noktalarda denetimlerini sürdüren jandarma ve emniyete bağlı asayiş ve trafik ekipleri, Samandağ ilçesindeki Çevlik sahilinde bulunan Kapısuyu Jandarma Karakolu önü başta olmak üzere ilçelerdeki kazaların yoğun yaşandığı noktaları hem karadan hem de havadan denetliyor.

Drone sayesinde havadan takip edilen trafik akışında, emniyet kemeri ve kask takmayan, hatalı sollama yapan, kurallara uymayan sürücüler tespit edilip cezai işlem uygulanıyor.

Ekipler, trafik kuralları hakkında çocukların da bilinçlenmesi için onlara trafik işaretlerinin bulunduğu boyama kitabı ile boya kalemleri dağıtıyor.

Öte yandan, uygulama esnasında ekipler, kontrol amacıyla durdurdukları araçlardaki sürücü ve yolculara şeker ile kolonya ikramında bulunuyor.

Uygulama yarın da sürecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.