Kahramanmaraş (SHA) - Uganda Çare Eğitim Külliyesi, Yetimhane, İlköğretim Okulu, Cami-i Şerif, misafirhanesi, yemekhanesi ve medresesi düzenlenen törenle açıldı.  
10 dönüm arsa üzerinde inşa edilen külliyede bu yıl 30 hafızlık talebesi ve 130 ilköğretim talebesi eğitim alacak.  
Açılış töreninde konuşan Uganda Müftüsü Şeyh Shaban Mubajje, “Kardeşlerim ne olurdu şu son on beş-yirmi senedeki Türkiye elli sene önce olsaydı. Bugün İslam aleminin ve Afrika’nın çehresi bambaşka olurdu. Fakat bugün Uganda’nın en büyük eğitim komplekslerinden birisinin açılışı Uganda’nın ve Afrika’nın geleceği adına bizleri heyecanlandırıyor. İslam aleminin lideri vazifesinin başına geçmek için uyanıyor diyorum” dedi.  
Külliye açılışı sonrası değerlendirmede bulunan Uganda, Kampala, Buddo Çare Eğitim Külliyesi Dr. Mehmet Rıza Derindağ ise, “Himmetini millet bilenler için hizmette izzet, cihadda devlet, sehavette servet, gayrette meserret, ibadette saadet vardır. Biz böyle ulvi bir izzetin, külli bir devletin, tükenmez bir servetin, halis bir meserretin ve hakiki bir saadetin peşindeyiz, ne kadar bahtiyarız, ne kadar şükretmeliyiz. Şu son asr-ı Muhammediyi asr-ı nur ve sürur eyleyebilmek için Anadolu’nun feyzini, bereketini, nurunu, irfanını omuzlayıp İslam aleminin dertlerine derman sunmaya yaralarına Lokman olmaya çalışmak şükrü mucip bir ihsan değil midir! Bu vesile ile tekrar alem-i İslam’ın dertlerine derman sunmak fikrinde olan Çare’ye ve gönüllülerine binler teşekkür ediyoruz. Ve açılışta Dernek Başkanımız Mehmed Südlü Bey’in verdiği 2023 müjdeleriyle bitirelim; “Biz sadece vesileyiz. İyiliğe, hayra, ilme, güzelliğe vesileyiz. Bu güzelliklerin tüm İslam alemini kapsamasını ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder sizlere tekrar hoş geldiniz der, böyle hayırlı müesseselerin açılması yolunda rabbimizin ve inayetini temenni ederim. İnşallah bu kurumun benzerini Çad, Kamerun ve Tanzanya’da da açacağımızın müjdesiyle sizleri selamlarım” ifadelerini kullandı.