İçişleri Bakanlığının “Ramazan Bayramı Trafik Tedbirleri Genelgesi” doğrultusunda “Bayramınız Kemerli Olsun” temasıyla sürücülere yönelik “Emniyet Kemeri Uygulaması” yapıldı.

Trafikte can güvenliğini korumak ve toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla; Valilik koordinasyonunda Gaziantep Yolu Polis Uygulama Noktasında yapılan “Emniyet Kemeri Uygulamasına” Vali Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Emniyet Müdür Yardımcıları ve ilgili personel katıldı.

Vali Coşkun burada yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere İçişleri Bakanlığımız tarafından Ramazan Bayramı öncesinde 81 ilimizde eş zamanlı olarak “Bayramınız Kemerli Olsun” mottosuyla emniyet kemeri uygulaması yapılıyor. Özellikle bayramdan dolayı yollarımızdaki trafik yoğunluğu bir hayli  artmış durumda.  Bizlerde bayram sevincimizin hüzne dönüşmemesi ve  sürücülerimize farkındalık oluşturmak amacıyla, Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte Gaziantep Yolu Uygulama Noktasında, hem sürücülerimize hayırlı bayramlar dileğinde bulunduk hem de Emniyet Kemeri konusunda hatırlatmalar yaptık. İnanıyoruz ki sürücülerimiz de bu uyarılarımızı dikkate alacak ve ne bayram öncesi ne esnası ne de sonrasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacaktır. Ben şimdiden tüm hemşehrimlerimin,  sürücülerimizin ve gece gündüz demeden görev yapan fedakar güvenlik güçlerimizin Ramazan Bayramlarını kutluyorum” dedi.

Uygulama esnasında araç sürücülerine üzerinde kampanya görselinin olduğu çeşitli hediyeler takdim eden Vali Coşkun ve beraberindeki heyet, sürücüler ve yayalardan trafik kurallarına duyarlılık göstermelerini ve emniyet kemerini mutlaka takmalarını rica ettiler.