ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Mavikent Mahallesi Yenicepınar mevkinde, otomobil henüz bilinmeyen nedenle yandı.

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı saat 04.00 sıralarında Mavikent Mahallesi Yenicepınar mevkinde ikamet eden ve Süleyman İşiyen (60) ile evli olan Marina Löser'in kızı Silvana Löser'e ait 07 MA 2509 plakalı otomobilde yangın çıktı.

Köpeklerinin sesiyle yangını fark eden ev sahibi Süleyman İşiyen ve evdekiler, yangına müdahale ederek itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle söndürülen yangın sonrası otomobil kullanılamaz hale geldi.

Yangınla ilgili bilgi veren Süleyman İşiyen, eşinin Alman vatandaşı olduğunu ve eşinin kızına ait 07 MA 2509 plakalı otomobilin sabaha karşı saat 04.00 sıralarında yandığını söyledi.

Yangını fark ederek hemen müdahale ettiklerini ifade eden İşiyen, "İtfaiye gelinceye kadar alevleri biraz hafiflettik ama yinede yanmaktan kurtaramadık. Alevlerin çevreye sıçramasından korktuk. Bahçedeki köpeklerimizin ısrarlı havlamasıyla uyandık ve ilk alevlerin aracın altından başladığını fark ettik." dedi.

Aracın bir ay öncesi bakımlarının yapıldığını ve herhangi bir arızasının bulunmadığını belirten İşiyen, dizel bir aracın kolay yanmayacağını, yangının kundaklama sonucu çıktığını tahmin ettiklerini iddia etti.

İtfaiye ekipleri tarafından yangının çıkış sebebinin araştırıldığı, jandarma ekiplerinin ise soruşturma başlattığı öğrenildi.