"Yüksek riskli" iller arasındaki Osmaniye'de Kovid-19 tedbirleri denetlendi

- Vali Erdinç Yılmaz: - "Çocuklarımızın okullarına gidebilmesi, restoran ve kafe işletmecilerinin iş yerlerini açabilmeleri için bu tabloyu tersine çevirmeliyiz"

OSMANİYE (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasında "yüksek riskli" iller arasında yer alan Osmaniye'de tedbirlere yönelik denetim gerçekleştirildi.

Vali Erdinç Yılmaz, İl Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz ile Palalı Süleyman Caddesi'ndeki iş yerlerini inceledi.

Esnaf ve alışveriş yapan vatandaşlarla görüşen Yılmaz, Kovid-19 tedbirleri konusunda uyarılarda bulundu.

Yılmaz, gazetecilere, kentteki olumsuz görünümü iyiye çevirmek için herkese görev düştüğünü belirterek, "Çocuklarımızın okullarına gidebilmesi, restoran ve kafe işletmecilerinin iş yerlerini açabilmeleri için bu tabloyu tersine çevirmeliyiz. Devletin kurumları olarak denetimlerimizi daha sıkı yapıyoruz. Vatandaşlarımızı denetlemek, bilinçlendirmek ve uyarmak için sahadayız. Osmaniyelileri bir kez daha bu mücadeleye destek olmaya çağırıyorum. Kurallara uyalım." dedi.

Ev ziyaretlerinin Kovid-19 vaka sayısını arttırdığını ifade eden Yılmaz, komşu ve akraba ziyaretlerine ara verilmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Yılmaz, denetimlerin süreceğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.