MERSİN (AA) - Mersin Valisi Ali İhsan Su ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Su mesajında, 30 Ağustos'un, milletin yeniden dirilişinin sembolü olduğunu belirterek, 30 Ağustos Büyük Zaferi'nin 96. yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandığını kaydetti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletin, bu zaferle istiklal ve istikbali için hiç bir fedakarlıktan kaçınmayacağını tüm dünyaya gösterdiğini dile getiren Su, "Bizler tarihi zaferle dolu ecdadın torunları olarak bizlere emanet ettikleri bu cennet vatanımıza sonsuza kadar sahip çıkacağız ve ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Kocamaz da 30 Ağustos Zaferi'nin Türk milletinin en zor şartlarda dahi esaret altına alınmayacağının ispatı olduğunu belirterek, mesajında şu sözlere yer verdi:

"Süngülerle, silahlarla ve kanımızla kazandığımız askeri zaferlerden sonra, kültür, bilim, fen ve ekonomi alanlarında da zaferler kazanmaya devam edeceğiz. Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah razı olsun. Mekanları cennet, ruhları şad olsun."