Diş Hekimi Taşdemir, “Başmüfettiş rekor bir cezaya imza attı”

Kahramanmaraş’ta özel bir hastanede annesinin ihmal sonucu öldüğünü iddia eden ve hastane hakkında 5 Milyon TL’lik tazminat davası açan Diş Hekimi Cennet Taşdemir, “Ankara Teftiş Kurulundan gelen başmüfettiş, rekor bir cezaya imza attı. Bizim ihbarımızı değerlendirdi, 4.8 milyon yaklaşık yasal faiziyle beraber 10 milyona yakın bir usulsüzlüğü tespit etti ve bu rakamı bu hastaneden alacak” dedi.

Diş Hekimi Taşdemir, “Başmüfettiş rekor bir cezaya imza attı”

2018 yılında 65 yaşında vefat eden annesi Hatice Timürkaan’ın davasının yarın görüleceğini söyleyen Cennet Taşdemir, “Annem Hatice Timürkaan’ın Kahramanmaraş’ta özel bir hastanede ihmaller zinciri sonucu vefatından sonra bizim hukuk mücadelemiz başlamıştı. Biz bu süre içinde daha farklı bilgilerde edindik, ulaştık. Çünkü nöbetçi doktorun olmayışıyla ilgili olarak biz bu durumu çok zor ispat etmiştik. 3. derece yoğun bakımda yatarken, nöbetçi doktorunun görev yerini terk etmiş, daha sonra annem kötüleştiğinde haber verilmiş yine annemin vefatı sırasında gelmemiş. Annem öldükten sonra bize ertesi gün haber vermişlerdi. Ve biz bu bilgiye çok zor ulaşmıştık. İl Sağlık Müdürlüğünde ki, özel hastaneleri denetleme ekibi bizi yalnız bırakmıştı. 7 ay boyunca dilekçelerimize ve sorularımıza cevap vermemişlerdi. Ancak ben konu kapanmasın diye Ankara’dan sağlık müdürlüğünden bir müfettiş istemiştim. Ve müfettiş nöbetçi doktorun olmadığını, çağrıldığı halde gelmediği yönünde ifadesini aldı. Sonra ben bu konunun peşini bırakmadım, araştırmak istedim. Ve çok önemli bilgilere ulaştım. O hastanenin başhekimi Tayland’da, Malezya’da, Bulgaristan’da, Kıbrıs’ta, Antalya’da, İstanbul’da, Ankara’da defalarca yolculuk yapmış, uçuş yapmış ve defalarca yurt içi ve dışına çıktığı halde kendisini izinli olarak göstermemiş, kendisi yurt dışındayken bile imzası kaşesi, bu hastanede devam etmiş. Hale hasta bakıyormuş gibi, işlem yapılmış” dedi.

Taşdemir, konuşmasının devamında ise, davanın ve soruşturmalarının sonuna kadar takipçisi olacağını ifade ederek, şunları kaydetti: “Bir hekim düşünün Kıbrıs’ta aslında fakat o hastanede imza-kaşe devam ediyor, devletten para kazanılmaya devam ediliyor, heyet kurulu raporları verilmeye devam ediliyor. Ben bu konuyla ilgili çok güzel bir dilekçe oluşturup, Kahramanmaraş adliyesine, il sağlık müdürlüğüne,  aynı zamanda da Ankara teftiş kurulu başkanlığına şikayet dilekçemi gönderdim. Adliyede dosyamız açık durumda, bu raporu bekliyordu ve şuanda iddianame hazırlanacak. Ankara Teftiş Kurulundan gelen başmüfettiş, rekor bir cezaya imza attı. Bizim ihbarımızı değerlendirdi, 4.8 milyon yaklaşık yasal faiziyle beraber 10 milyona yakın bir usulsüzlüğü tespit etti ve bu rakamı bu hastaneden alacak. Biz aynı dilekçeyi adliyeye verdik kapatılmadı, SGK’ya verdik kapatılmadı ama il sağlık müdürlüğündeki özel hastaneleri denetleme ekibi başka hiç kimse yokmuş gibi benim verdiğim bütün dilekçeler aynı muhakkike düşüyor, 6 ay bekletiyor ve 6 ay sonra benim bu soruşturmamı kapatıyor. Bu ülke sahipsiz değil, artık yetimin şehidin hakkını yiyen hastane ve doktorları koruyanlarda, bu mantıkla çalışan ve devleti dolandırmış bir hastanenin arkasından çekilsinler. Benim davama müdahale etmeyi bıraksınlar. Ben artık yalnız değilim, ben artık vatanını, milletini seven 80 milyon vatandaşlarımızı temsil ediyorum.”

Özel hastanenin başhekimin görevden alındığını söyleyen Taşdemir, konuşmasının sonunda; “Bizim dosyamız adliyede şuanda organize suçlar savcısında açık durumda. Bu raporu bekliyordu zaten. Başhekimle ilgili suç duyusu yapışmış. Ben İstanbul’daki ceza avukatlarımla bu davayı özellikle takip edeceğim. Başhekim zaten şuanda görevinden alındı. Muhtemel kaşesi ve imzası iptal olacak. Belki ağır cezada yargılanacak. O süreci bilmiyorum, gerekeni yapacaktır adliyedeki kişiler.  İşlerine karışmak olmaz. Ama SGK’ya ödenen rakamı, aynı zamanda adliyedeki süreci mutlaka takip edeceğiz. Benim görevim aslında yeni başladı. Ben bu işi ihbar edip, raporu çıkartıp bırakmayacağım. SGK’nın ödemesi tahsil edip etmediğini, başhekim ve hastane ortaklarıyla ilgili hangi işlemlerin yapıldığını mutlaka ceza avukatımla beraber gelip her duruşmasını takip edeceğiz. Yarın annemin vefatıyla ilgili hukuk davamız var. Onun 3. duruşması var. Bizi dinleyen ve saatlerce adaleti sağlamaya çalışan bir hakimiz var. Biz bu raporu özellikle ceza sokmuş durumdayız. Çünkü nasıl bir mantıkta bir hastane karşısında, nasıl bir başhekim ve doktorlar bu hastanede. Biz tamamen şuanda kendimizi ispat etmiş olduk. Raporun sonucu başmüfettiş yazmış. Sonucu okuyan halktan birisi bile bu usulsüzlüğü direk görür ve cezasız bırakmayacaktır” ifadelerini kullandı.

(SHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.