O Kahramanmaraş’ın güvercin dedesi

Kahramanmaraş (SHA) – Kahramanmaraş’ta 2 yılı aşkın süredir güvercinleri besleyen 74 yaşındaki Durdu Dere, Ramazan Bayramı’nda güvercinleri unutmadı.

O Kahramanmaraş’ın güvercin dedesi

Korona virüs (Covid-19) önemleri kapsamında alınan tam kapanma kısıtlamasında güvercinlerin aç kalmaması için kent merkezinde yemleme yapan Durdu Dere, Kahramanmaraş’ta güvercin dede olarak tanınıyor.

Emekli olmasının ardından boş zamanlarını sokak hayvanlarını kontrol ederek geçiren Durdu Dere, Ramazan Bayramı’nda motosikletiyle taşıdığı buğdayları Ulucami, Arasa Cami ve Bahçelievler Cami avlusunda yoğun bulunan güvercinlere bıraktı.

Bu dönemde dışarda yaşayan hayvanların daha fazla desteğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Durdu Dere, “Dışarı çıkma yasağından dolayı ben her gün güvercinlere buğday bırakıyorum. Sağ olsunlar emniyet mensubu arkadaşlarda beni tanıdıkları için müsaade ediyor. Allah herkesten razı olsun. İnşallah bu günlerimizde geçer” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.