Hallac sevgi ve bagliligin ne demek oldugunu: "Daragacina cikmak ile,sevgiyle bagli bulundugundan ayrilmak arasinda muhayyer kilindigin zaman,bagliligini terketmeyip olumu tercih etmendir. "demis.

Yureginin zekatina ruhuna sadakasina raziyim. Dunu yarina ekleyelim olsun bugun.Sitem dustu dile, gonul kirgin.Ruhu oluye diri diyorlar. Cansiz beden sag imis. Idraksiz akil da bilge olsun bari.

Dert bir degil yanmaya. Olu bir degil aglamayana. Savrulduk iki yana el gibi.Elin erdigi gucun yettigi bu kadar. Giden derdini kalan kendini bulur...Kaybeden biz,kazanan hayri ser edenler.Malum hayrin seytani cok olurmus.Oldu olacak kirildi nacak.Yikildi gonul,yikildi biz,yikildi...

Emanetim dunyada, ukba sevdalisiyim. Sevabim yok idi,gunah kefem hafifliyor.

"Dusunuyorum

Salinda gel

Sarda gel

Nasil gelirsen gel

Salinsan da

Sarsan da

Kabulumsun..."

Biliriz ki olum var,olum ebediyetin baslangici iken huznu alir icinden. Iki cihana burak olmali yar diye sardigin. Tut ki saclarimi sardigim kafan nefesimden can aldi.Gun gelir nefesi biterken anlar,canimdan can verdigimi...Cubuk iken citirdamayan odunken kutuler mi?

Sabahattin Ali gibi:

"Simdi siir bence senin yuzundur

Simdi benim tahtim senin dizindir"

diye bagirayim.Dirhemini yiyenden ses gelir de...Pahali bir mulktur tahtim,dunyadaki sarayim gonul evin.Sarilinca simsiki kollarinda can bulan bana,sen yetiyorsun. Hele bir de yanagima degerse dudagin bundan ala servet mi dilerim.

Yurek kabi sigmiyor bir yere. Yukte hafif paha da agir goya.Madde aski olmadan inanmiyorlar sevdaya. Kalir su gunde sevgi yoksa para pul.Satilmali yuva yoksa degerimi olur.Yanisi ucuz etin yahnisi yenmiyor. Ederi yuksek tutmak kiymetlendirir talebi.Her ocak yar bagridir. Teri dusmezse alnindan yanginini bilmez.Dusen ter goguste kurur elbet ,bilene.