Antalya DOB'dan "Rus Bestecileri" konseri

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), "Rus Bestecileri" konseri verdi.Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilen programda, Pyotr İlyiç Çaykovski, Sergey Rahmaninov, Alexander Dargomyzhsky, Nikolay...

Antalya DOB'dan

ANTALYA (AA) - Antalya Devlet Opera ve Balesi (DOB), "Rus Bestecileri" konseri verdi.

Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilen programda, Pyotr İlyiç Çaykovski, Sergey Rahmaninov, Alexander Dargomyzhsky, Nikolay Rimski-Korsakov, Mihail Glinka ve Arthur Rubinstein gibi Rus bestecilerin, Tolstoy ve Puşkin gibi şair ve yazarların eserlerinden yola çıkarak bestelediği parçalar seslendirildi.

Aşk, yurt sevgisi, vatan özlemi, pastoral düşsel bir dünya ve ayrılık acısı gibi temaların işlendiği parçalarda Rus geleneğinin sanatsal, toplumsal ve kültürel duyarlılığı da yansıtıldı.

Konserde, sopranoda Arzu Aydoğdumu, Semiha Derya Boran, Işılay Meriç Karataş ve Gizem Şener, mezzo-sopranoda Medine Tuganova ve Bilge Yılmaz, baritonda Serhat Konukman ve Mehmet Ali Tutar, piyanoda Ahmet Sait Karabulut ve Anna Tepretmez yer aldı.

Sanatçılar uzun süre ayakta alkışlandı.


Anahtar Kelimeler:
BaleAntalya DOBÇaykovski
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.