Hatay'ın ramazan sofralarının özel tatlısı "küncülü helva" tezgahlarda yerini aldı

HATAY (AA) - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın geleneksel lezzetlerinden "küncülü helva" ramazan ayı için hazırlandı.Tahin,...

Hatay'ın ramazan sofralarının özel tatlısı

HATAY (AA) - Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünce (UNESCO) gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Hatay'ın geleneksel lezzetlerinden "küncülü helva" ramazan ayı için hazırlandı.

Tahin, şeker, çöven otu ve yörede küncü olarak bilinen susamın karışımıyla hazırlanan helva, iftar sonrasının vazgeçilmezleri arasında bulunuyor.

Şahap Fansa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasından öğrendiği küncülü helva yapımını yıllardır kardeşleriyle beraber sürdürdüklerini söyledi.

Sadece ramazanda bu helvayı yaptıklarını anlatan Fansa, "Hataylılar bu helvayı görmezse ramazanın geldiğini anlamaz. Sırf bundan dolayı bu geleneği sürdürüyoruz. Allah izin verirse bunu çocuklarımıza ve torunlarımıza öğretip devam ettirmeye çalışacağız." dedi.

Hatice Fansa da günlük 200 kilogram küncülü helva yaptıklarını ve kilosunu 30 liradan satışa sunduklarını kaydetti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.