Bu gece, içinde birçok ilâhi hikmeti, sırrı ve bereketi barındıran Miraç Kandil’ini hep birlikte idrak edeceğiz inşallah.

Miraç, bir sorumluluk ihtârıdır. Mü’minlere, Peygamberlerin emâneti ve İslâm medeniyetinin ebedî mîrası olan Kudüs’ü hatırlatır. Mirâcın mukaddes makâmı ve Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksâ’nın kıymetini tebcil ederek onun hürriyetine dâir inananların omuzlarına önemli bir sorumluluk yükler.

Miraç, Mekke döneminde, risâletin zor zamanlarında, Sevgili Peygamberimizin, bir gece, Mescidi Haramdan Mescid-i Aksa’ya, oradan da semâya yaptığı ve Yüce Yaratan’ın sonsuz kudretinin eserlerini temâşa ettiği hikmet yüklü yolculuğu ifâde etmektedir.

Bu gece, Kur’ân-ı Kerimde; “Kendisine âyetlerimizden bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescidi Haramdan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescidi Aksa’ya götüren Allah’ın şânı ne yücedir. Hiç şüphesiz o, lâyıkıyla işitendir, hakkıyla bilendir.” şeklinde beyan edilmektedir.

Yeryüzünün iki mübârek mabedi olan, Mescid-i Harâm ve Mescid-i Aksâ’dan göklere uzanan bu kutlu yolculuk, Peygamberimizin şahsında insanlığın önüne açılan büyük bir ufuk, Allah’ın rahmetine, azametine ve kudretine görkemli bir şâhitlik, varlığın özüne ve anlamına yapılan ciddi ve samimi bir yolculuktur.

Miraç; ferdi, toplumu ve bütün insanlığı yücelten ve yükselten değerlerle buluşarak, zamanın önemini idrak ve sorumluluk bilinci ile her türlü kötülüklerden arınma ve ilâhi emirlere teslimiyet göstererek, yüce mertebelere ulaşma azmini kuşanmaktır.

Miraç; günde 5 vakit namaz ile yükselişin mânâsı, hikmeti, hakîkati ve evrensel mesajlarını yaşayarak Âlemlerin rabbinin sonsuz rahmet ve merhametine ulaşmaktır.

Miraç, paylaşma, dayanışma, sevgi, saygı ve güzel ahlak gibi değerlerle insânî yükseliş için büyük bir fırsat; merhameti azalan kalplerin, eşref-i mahlûkat olma bilinci zayıflayan insanın yeniden dirilişi için en büyük imkândır.

Miraç; varoluşun gâye ve hikmetini anlayarak, kendisi, çevresi ve Rabbiyle barışık, huzur ve güven içinde bir hayatın; kan, gözyaşı, işgal, yoksulluk ve sefaletin olmadığı bir dünyanın inşası için çalışmaktır. 

Mü’min yüreklerin mânevi duygu ve hislerle coştuğu bu gecelerde, bütün insanlığın huzuru ve iyiliği için yapacağımız içten ve samimi dualarımız, mirâcın bize sunduğu en büyük imkândır.

Mirâcın bize hatırlattığı değerlerin en önemlisi elbette Mescid-i Aksa’dır. Mescidi Aksa özgür değilse Müslümanların ruh ve gönül özgürlüğü de yok demektir. Bu mukaddes gecenin, Mescid-i Aksa bilincini, özlemini ve gayretini artırarak, mirâcın mâbedinin selâmetine, işgal ve zulmün bertaraf edilmesine vesile olmasını temenni ediyorum. 

Kullukta ve insani değerlerde en yüce mertebelere yükselişi simgeleyen Mîraç Gecesinin, zihinlerimize berraklık, kalplerimize ferahlık, akıllarımıza genişlik ve hayatımıza huzur getirmesi dileği ile aziz milletimizin ve bütün İslâm âleminin Mîraç Gecesini tebrik ediyor, Mîraç Kandilinden îtibaren başlayan Kudüs Haftası’nın da tüm Müslümanlar tarafından farkındalık oluşturacak etkinliklerle değerlendirilmesini temenni ediyorum. Bu gecenin bütün Müslümanların birlik, berâberlik ve kardeşliğinin pekişmesine ve insanlığın barış, huzur ve hidâyetine vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Selâm ve duâ ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.