Ne olup ne olmamak var.Kose kapmaca oldu yasananlar. Sebebler aslina rucu ediyor. Hala kalemin tarih yazdigini unutuyoruz. Insanlik kavrami olustu:sureti aslini yitirmislere. Yerle yeksan hisler. Havf be reca arasinda olmaliymis inanan.Umit siginagimiz ama caresizlik almis basini gidiyor. Kufur edebi var;ruzgar bile savrulurken edasi kendine hastir. Sevmeyi de sevilmeyi de bilmiyoruz. Sair diyor ya  ilactir kafi gelmezse dozunu artirin sevginin diye. Saygi kilifindan cikmayinca sevgi;kirac yazilara donuyor. Rahmeti sonsuz hazinesinden vere ki dag bag ola.Cabalasan da bos.Yaklasimlar avuc icinin gokyuzunden pozitif enerji aldigini soluyor. Eh idrakimiz yeni isleyecek, pasi arinsin hele!
Teknoloji askidir icimizdeki ve laf sokma cabalari aklimizin olani. Kalemin kagittaki izini,kokusunu bilen yok.Berrak zihinler oyun oynuyor goya. Duvara keloglan yapan cocuklar ;gecmiste kaldi.Ekranin kirilan telefonlar icin dayak yiyen varliklar var.Goz ayalari kuculmus;elleri buzuk,bakislari sarza kilitlenmis, ciyak ciyak bagiran yaratiklar. Siddet ,savas en keyifli oyunlari.
Oldurmenin zevk oldugunu isliyoruz oyunda kafalarina. Nasil duyarsiz nesil?Insanlik oldu vallahi diyoruz.Guclendikce daha cok silah alan oyunlarinda. Anneler uydurma hikayeler anlatirdi. Egitimdi bu bir yandan da kucagina sarar sefkati islerdi ruhuna. Ikaz ters teper dusuncesiyle kurgulanan dogru;sezdirmeden anlatilirdi. Kucuk harfler vardi herseye yeterdi. Bagirmak edepsizlikti. Vel haya vel iman denirdi.Utancindan dili tutulurdu sicim gibi damlalar inerdi gozlerinden. Suc be cezanin kanunsuz haliydi. Misafirin karsilama, agirlama, ugurlama fasillari vardi. Gorgunun aynasi medeniyetin olcusu olan.Diplomali robotlar henuz piyasa da yoktu.
Dal buyudukce yere bakardi:gururu dizginlemek icin.Yuze karsi ovgu, yermekle es degerdi.Erdem gibi yuce degerler onuru simgelerdi. El opmenin sevinci kaplardi cehremizi oduldu cunku. Basimiz sivazlanirsa hele takdirliktik. Hayvanlar bile merhametli bizden. Modernlik adina insanligimizi feda ettik. Cagdaslik diye katliami hos gorduk. Kendimizi unuttuk. Hosgeldin robot insan...Acaba sil bastani var mi bu robot insanin?