Ali Öztunç Elbistan’a engelli okulu açılmasını talep etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elbistan’a sadece engelli çocukların eğitim göreceği bir okul açılması talebinde bulundu.

Öztunç, sadece Elbistan’da öğrencisi bulunan Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin de bir an önce binaya kavuşturulmasının gerekliliğine dikkati çekti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Kahramanmaraş, geçtiğimiz yıl LGS sınavında 35'inci sıradaydı, Türkiye 35'incisiydi. Ama size ben başka bir bilgi vereyim: TEOG sınavlarında Nurhak ilçemiz bölge 1'incisiydi, bu yıl berbat durumda. Elbistan ilçemizde engelli okulu isteniyor. AKP’nin değerli Kahramanmaraş milletvekillerine sesleniyorum, engelliler için bir okul yapılması ihtiyaçtır, istek var, talep var. Bu konuda eğer bir adım atarsanız çok mutlu oluruz” dedi.

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi’nin bina sorununa değinen Öztunç, “İstiklal Üniversitesi kuruldu Kahramanmaraş'ta. Sütçü İmam Üniversitesinden sonra ikinci üniversitemiz ama tabela üniversitesi gibi oldu; rektör var, daha okul yok. Nasıl yapılacak, yeri nasıl olacak, bu konuda da İstiklal Üniversitesinin kısa süre içerisinde geliştirilmesi için size biz de destek olabiliriz, ne gerekiyorsa -bizim üzerimize düşen- hep beraber yapabiliriz ama İstiklal Üniversitesi bizim şehrimizi büyütecektir, ben buna inanıyorum” şeklinde konuştu.