Aycan’dan Bakan Koca’ya soru önergesi

Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması isteğiyle bir soru önergesi verdi.

Aycan’dan Bakan Koca’ya soru önergesi

Aycan Önergesinde, ‘Kanser; ülkemizde de, dünya genelinde de en çok ölüme sebep olan hastalıklar içerisinde ikinci sırada yer alan hastalık grubudur. Kanserde birincil koruma da çok önemlidir. Aynı derecede ikincil koruma, yani erken tanı da önemlidir. Ülkemizde kanser erken tanısı için çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı bilindiği gibi üç kansere; meme, rahim ve kalın bağırsak kanserlerinin erken tanısı için ücretsiz tarama programı yürütmektedir.

Bu kapsamda;

-Bu üç kanser taramalarında hedef nüfusun yıllara göre yüzde kaçına ulaşılmaktadır? Bu üç kanserin tarama sonucuna göre görülme sıklığı nedir?

-COVİD19 Salgını yaşadığımız 2020 ve 2021 yıllarında kanser tarama programı etkilenmiş midir? Olumsuz etkilenme olmuşsa nasıl telafi etmeyi planlıyorsunuz? ‘dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.