MERSİN (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde kullandığı otomobille geçirdiği kazada beli kırılan 27 yaşındaki Yeşim Erdemli, geçirdiği ameliyat sonucu 3 günde koltuk değnekleriyle yürümeye başladı.

Tarsus ilçesinde yaşayan Erdemli, yaklaşık 3 hafta önce kendi kullandığı otomobille büyük bir tabelaya çarpıp, ağır yaralandı.

Belinde kırıklar oluşan Erdemli, ilçedeki özel bir hastaneye kaldırıldı. Burada ortopedi ve travmatoloji hastalıkları uzmanı Op. Dr. Ömer Sayar, tarafından muayene edilen genç kız, acil bir şekilde ameliyata alındı.

Yaklaşık 1,5 saatlik ameliyatın ardından hastanede 3 hafta süren tedavisine devam edildi.

Ameliyat öncesi bel altında hissizlik olan Erdemli, ameliyatın ardından ayaklarını hissetmeye ve 3 gün sonra da koltuk değnekleriyle yürümeye başladı.

Erdemli, 3 haftalık tedavinin ardından şimdilerde koltuk değneği olmadan yürüyebiliyor.

- "Beni felç olmaktan kurtardı"

Erdemli, yaptığı açıklamada, kazadan sonra götürüldüğü hastanede kendisine felç kalma ve tekerlekli sandalyeye mahkum kalacağı söylendiğini belirtti.

Daha sonra ailesi tarafından özel hastanede Dr. Sayar'a geldiklerini ifade eden Erdemli, "Doktorum yürüyebileceğimi söyleyince dünyalar benim oldu. Ameliyattan 3 gün sonra koltuk değneğiyle, 3 hafta sonra ise koltuk değneğini atarak yürümeye başladım. Mucize gibiydi benim için. Allah razı olsun. Doktoruma minnettarım, beni felç olmaktan kurtardı." diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Sayar ise, genç kızın kendilerine getirildiğinde, belinde kırıklar olduğunu ve bel altında his olmadığını söyledi.

Genç kızı hemen ameliyata aldıklarını vurgulayan Sayar, şunları kaydetti:

"Bel kemiğinin içindeki kanalda bulunan omurilik sinir, bacaklara can ve his verir. Kırık nedeniyle bu sinirde sıkışma olmuş. Genç kızın ameliyatını yaklaşık 1,5 saatte yaptık. Ameliyattan sonra hastanın önce bacaklarına his ve can geldi. 3 gün sonrasında ise bir çift koltuk değneğiyle ayağa kaldırıp yürütmeye başladık. Şu anda gördüğünüz gibi koltuk değneğini atıp yürümeye başladı. Bu tür ameliyatlar riskli olduğu için birçok doktor cesaret edemiyor ama biz ameliyatı cesaretle yaptık ve hastamızı ayağa kaldırdık. Zaten bizden önce başka bir hastaneye götürülmüş ve sinir de kopma olduğu düşünülüp, risk almak istememişler."