Yaşlı kadın 11 yıllık rahatsızlığından kurtuldu

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Güngör Artuç, 11 yıldır yürümesine engel olduğu hastalığa yılmayarak azimle sağlığına kavuştu.Geçirdiği hastalıklar ve yaş itibariyle ameliyatının hayati risk...

Yaşlı kadın 11 yıllık rahatsızlığından kurtuldu

HATAY (AA) - Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan 80 yaşındaki Güngör Artuç, 11 yıldır yürümesine engel olduğu hastalığa yılmayarak azimle sağlığına kavuştu.

Geçirdiği hastalıklar ve yaş itibariyle ameliyatının hayati risk oluşturduğunu öğrenen Artuç, başvurduğu birçok doktor tarafından olumsuz sonuçla karşılaştı.

Eski sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Artuç, yıllardır özlemini çektiği yürümenin tadını çıkarıyor.

Artuç, yaptığı açıklamada, yıllardır hastalığından dolayı çok sıkıntılı günler geçirdiğini söyledi.

Gittiği her yerde üç yastıkla oturduğunu belirten Artuç, "Halimden çok memnunum şükürler olsun. Sol tarafıma ve sırt üstü hiç yatamıyordum. Sırtımda kemik çıkmıştı. Şimdi ise sırt üstü ve sol tarafa da yatıyorum. Yıllardır yürüyemiyordum ama şu an yürüyebiliyorum." diye konuştu.

Geçirdiği hastalıklardan dolayı birçok hastaneye başvurduğunu dile getiren Artuç, şunları kaydetti:

"Daha önce hiç yürüyemezdim ve çocuklarım beni çarşıya götüremiyorlardı. Evin içinden ayrılamıyordum. 2007 yılından bu yana yürüyemiyordum ve iki seneden beri de çok kötü olmuştum. Evden artık çıkamayacağımı düşünüyordum ama çok şükür şu anki halim iyi."

Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan ise, "Güngör teyzenin ilk ameliyatından sonra omurgalarda hem eğilme hem de sinirleri geçmiş olduğu kanallarda daralmalar oluşmuştu. Buna bağlı olarak da yürüyemiyordu. Her geçen gün de yürüme mesafesi kısalıyordu." şeklinde konuştu.

Gerek hastanın yaşından gerekse ameliyatın sıkıntısı açısından geçirdiği hastalığın ciddi sıkıntılı olduğunu vurgulayan Koparan, "Doktorlar bu tip hastaları ameliyat etmekten kaçınıyor. Doktorlar hastalara yaşlarının yüksek oluşundan dolayı masada kalırsınız diyor. Hastamız 79 yaşında daha önce ameliyat olmuş. Çok ciddi ağrıları olan bir hastamızdı. Ameliyatını yaptık şu an durumu iyi. Teyzemizi örnek alarak diğer hastaların da aynı şekilde davranmaları çok önemli." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Hatayİskenderun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.