Ağ omuza kara yamalık. Yasadığı yere göre değil; taşıdığı yüreğe göre yasar kişi. Umut etmek bize yakışır, umulanı vermek O'na! Alnına yazılmayan, yazılmışsa gönlüne; yükü ağır gelir beynine .Dua, kapı çalmaktır. Sonrasına karışmak haddi aşmaktır. Sebepsiz nüzul olmaz. Acizliği kabuldür, serinleten ferahlıktır Sahibinden dilemektir.
İstediğin hiçbir şey çok gelmez; verirse Rahman. İnci inci süzülür her daim buğuludur. Çokluğun, O da varın sesi, azla yetinmek, güvene kanaat etmek, teslimiyet yani Biz olmak.
Kırk gün av olur bir gün tav olunur. Gafil çabuk avlanır. Nefis ben hecesinde ilk kapana düşer. Kendini düşünüyor, başkası yok aklında. Yüreği yüklü olan uyanıktır. İndirir kaldırır, boşa koyar dolmaz, doluya aldıramaz. Sırrını diyemez, dert de kemirir içini. Hayvanin alası dışında sayarsın. İçimdeki alayı kim bilir?
"Azgın yazı çirkin kader kulu derbeder eder. Derdim seni derdim seni. Derman olsa alemlere derdim seni."
Kendimi elekten geçiremedim ki Bizi hal bura bırakayım. Buğdayım un oldu da içi tastan geçilmiyor. Değirmenin derdi benden çokmuş. Acınca ağzımı; başladı har har dönmeye. Benliği ayaza koymalı. Sonrada hırs ateşinde yakmalı. Sancıyla kıvranıp dogmalı Biz. Tadından yenmez olur acı. Cevher kara taştır islenmeden. Sarraf bilir kıymetini. Kadrine düşmeli gönül.
Yel değmez ki gele kokun. Acep hangi şehir bakışınla nasipli. Sıkışınca kısmet diyor ya dilimiz. Tıkanıp sanki olumu soluyor derin derin. Ol diyen olurlara razı et gönlümüzü. Olmazlara meylettirme. Yine de duamdır gel Biz olalım Can’ım!!!