Aycan’dan Bakan Varank’a soru önergesi

Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Sefer Aycan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından yazılı olarak cevaplanması için bir soru önergesi verdi.

Aycan’dan Bakan Varank’a soru önergesi

Aycan önergesinde, ‘Metal mutfak eşyaları sektörü ülkemiz için önemli bir alandır. Kahramanmaraş bu sektörün önde gelen illerinden biridir. Bu alandaki üreticiler, üretimleriyle yurt içi ihtiyacını karşılamakta ve ihracatını yaparak ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamaktadırlar.

Bu kapsamda;

-Türkiye’de metal mutfak eşyası üretimi ne düzeydedir? Yurt içi ihtiyacını karşılamakta mıdır?

-Metal mutfak eşyası üretimimizi arttırmak mümkün müdür? Üretimi arttırmak için ne gibi politikalar ve teşvikler uygulanmaktadır?

-Üretim faktörlerinden ham madde, diğer girdiler, işgücü ve teknoloji konularında durumumuz nedir? Mevcut faktörler yeterli midir, arttırmamız mümkün müdür?

-Sizce sektörün yaşadığı sorunlar nelerdir? Bu sorunları çözmek için neler yapılabilir? ‘ sorularını yöneltti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.