Mahir Ünal, CHP’nin 128 milyar dolar nerede sorusuna cevap verdi

Kahramanmaraş (SHA) – Adalete ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanvekili Mahir Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta CHP’nin 128 milyar dolar nerede sorusuna cevap verdi

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ta ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, burada sınırlı sayıda partili ve vatandaşlarla sohbet etti.

Bir kısım yapımı devam eden inşaatları da kontrol eden Ünal, Afşin AK Parti ilçe Başkanlığında CHP’nin ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuna cevap veren Ünal, Merkez Bankası’nın dövizin durumunu belirlemeyeceğini ifade ederek, bunu dillendirenlerin kocaman bir yalan söylediklerini ifade etti.

Ünal, “Şimdi kendi milletvekilleri çıkmış diyor ki, ekonomiyi bilen azıcık ekonomisi olan birisi bilir ki, Merkez Bankasında para kaybolmaz. Ne olur? Döviz, Türk lirası ve altın arasında ne yapar o para? Merkez Bankası piyasa düzenleyici olarak rezervleri zaman zaman artırır. Zaman zaman satış durumunda rezervler azalır. Ve bunlar da kamuya açıktır. Türk lirası 1990’dan beri Merkez Bankası döviz taleplerinin durumunu karşılamak durumundadır. Peki, Merkez Bankası dövizi nasıl satar? Merkez Bankası döviz kurunu belirleyebilir mi? Belirleyemez. Merkez Bankası dövizin durumunu belirlese merkez bankası yarın der ki yarın ben doları 2 liraya düşürdüm, Euro’yu da bir buçuk lira yaptım der. Merkez Bankası döviz kurunu belirleyemez. Döviz kurunu kim belirler? Serbest piyasa belirler. Peki, Merkez Bankası döviz işlemlerini neye göre yapar? Serbest piyasaya göre yapar. Alımı da satışı da ona göre yapar. Ama bunların yaptığı maalesef kocaman bir yalan.  Yalanı söyle,  o yalanı sürekli tekrar et. Nasıl olsa bu yalana inanacak birileri çıkar” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.