GNÇ Sporfest 2022'de voleybol şampiyonu İstanbul Aydın Üniversitesi oldu

GNÇ Sporfest 2022'de voleybol şampiyonu İstanbul Aydın Üniversitesi oldu

İZMİR (AA) - İzmir'de düzenlenen ve Turkcell'in ana sponsorluğunu üstlendiği GNÇ Sporfest 2022'de erkekler voleybolda İstanbul Haliç Üniversitesi'ni yenen İstanbul Aydın Üniversitesi şampiyon oldu.

Ege Üniversitesi 50. Yıl Spor Salonu'nda oynanan müsabakada rakibini 3-1 mağlup eden İstanbul Aydın Üniversitesi, temmuz ayında Polonya'da düzenlenecek Üniversiteler Arası Avrupa Voleybol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Voleybol Takımı'nın kaptanı Boğaçhan Zambak, AA muhabirine, şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduklarını, bu şampiyonluğu geçen yıl hayatını kaybeden takımın antrenörü Zafer Atay'a armağan ettiklerini söyledi.

Finali rahat geçerek şampiyon olduklarını aktaran Zambak, "Hedefimiz yurt dışında okulumuzu ve Türkiye'yi temsil etmek. Polonya'da turnuva var, inşallah orada da derece yapacağız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Aydın Üniversitesi oyuncusu Cansın Ogbai Enaboifo da takımla ilk kez bir turnuvaya katıldığını söyledi.

Şampiyonluktan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Enaboifo, "Bizim için biraz buruk başladı. Hocamızı kaybettik. Onun anısına oynadık. Bu şampiyonluğu ona armağan ediyoruz. Bu şampiyonluk bize Avrupa bileti kazandırdı. En iyi şekilde hem okulumuzu hem Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz." diye konuştu.

Üniversite takımlarının 11 branşta mücadele ettiği GNÇ Sporfest 2022'nin bugün yapılacak müsabakalarla tamamlanacağı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.