Hayalini kurduğu pistlerin tozunu attırıyor

- Dünya ve Avrupa şampiyonu milli atlet Ramil Guliyev: - "Küçüklükten her yarışı izliyorduk. Avrupa, dünya şampiyonalarını, olimpiyatları izliyorduk. Ben de hep 'Bir gün pistlerde olacağım' diyerek hayal kuruyordum" - "Gençlikte atletizmden önce Azerbaycan'da birkaç olimpik branş denedim. Güreş, boks, judo branşlarını denedim ama orada kalamadım. Atletizmi deneyince, çocuklukta katıldığım yarışları kazanıyordum, daha kolay geliyordu. Öyle de devam ettik"

Hayalini kurduğu pistlerin tozunu attırıyor

ANTALYA (AA) - OKTAY ÖZDEN - Milli atlet Ramil Guliyev, çocukken hayalini kurduğu pistlerde başarıdan başarıya koşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Sezonu Antalya'da Gloria Kupası'nda erkekler 200 metrede altın madalya kazanarak kapatan Azerbaycan asıllı 28 yaşındaki Ramil Guliyev, AA muhabirine değerlendirmede bulundu.

Sezonun kendisi için iyi derecelerle sonuçlandığını aktaran Ramil, 20 yarışa katıldığı sezonu iyi kapattıklarını dile getirdi.

Kaç madalya kazandığını saymadığını anlatan Ramil, her hafta, bir iki gün arayla yarıştığı organizasyonlar olduğunu ifade etti.

Seneye dünya şampiyonasına hazırlanacaklarını vurgulayan Ramil, "En büyük hedefimiz, 2020 Olimpiyatları. Kazandığımız tecrübeyle olimpiyat hazırlığımız devam edecek. Biraz dinlenip, yeni sezona başlayacağız. Seneye de sezon biraz uzun olacak, mayısta başlayıp eylülün sonuna kadar yarışmak zorunda kalacağız. O yüzden bu yıl farklı planla ve çok iyi çalıştık. Yeni sezonda bütün organizasyonlardaki mutlaka hedefimiz altın madalya olacak." diye konuştu.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliğinin (IAAF) Çekya'nın Ostrava kentinde düzenlediği Kıtalar Kupası'nda 8 Eylül'de ikincilik elde ettiğini hatırlatan Ramil, şampiyonluğu az farkla kaçırdığını bildirdi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de 7-12 Ağustos'ta gerçekleştirilen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda piste çıktığı 200 metre yarışında rekor kırarak altın madalya kazandığını anımsatan Ramil, Avrupa'da tüm zamanların en hızlı ikinci derecesine ulaştığını kaydetti.


- Babasını örnek aldı


Hazırlıklar kapsamında çoğu zaman Antalya'da bulunduğunu, Belek'te antrenman yaptığı tesisleri evi gibi gördüğünü belirten milli atlet, şöyle konuştu:

"Atletizme ilgi sevindirici. Türk atletizminin gelişimi için daha yoğun çaba sarf edeceğim. İki, üç haftalık dinlenme döneminde bile haftada 2-3 gün idman yapmaya devam edeceğim. Annem ve babam atletti. Annem uzun atlıyordu, babam da sprinterdi o da 200 metreciydi. Küçüklükten her yarışı izliyorduk. Avrupa, dünya şampiyonalarını, olimpiyatları izliyorduk. Ben de hep 'Bir gün pistlerde olacağım' diyerek hayal kuruyordum. Gençlikte atletizmden önce Azerbaycan'da birkaç olimpik branş denedim. Güreş, boks, judo branşlarını denedim ama orada kalamadım. Atletizmi deneyince, çocuklukta katıldığım yarışları kazanıyordum, daha kolay geliyordu. Öyle de devam ettik. Hep babamı örnek aldım."

Ramil, kendisini destekleyen Türk halkını mutlu etmek için koşmaya devam edeceğine işaret etti.

Gençlere spor çağrısında bulunan Ramil Guliyev, "Spora başlayın, yarıda bırakmayın. Mutlaka sporun hayatınızda olması lazım." dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.