ANKARA (AA) - Enerjisa Enerji, Silikon Vadisi'nden küresel inovasyon platformu "Plug and Play" ile iş birliğine imza attı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, atılan imzayla Enerjisa Enerji, "Plug and Play"in İstanbul Ofisi Akıllı Şehirler Dikeyi'nin kurucu üyelerinden biri olarak, Silikon Vadisi'ne adım attı.

Enerjisa Enerji, insanı ve teknolojiyi odağına alarak daha akıllı ve yeşil bir dünyaya katkı sunmak için çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda şirket, söz konusu iş birliğiyle beraber ekosistemindeki bilgi ve deneyim alışverişini hızlandırarak sahada proje, iş birliği ve yatırım fırsatları yaratmayı hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Enerji Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar şirket olarak Türkiye'nin enerji dönüşümüne öncülük ettiklerini belirterek, "Kendi ekosistemlerini genişleterek ürettikleri projelerle Türkiye'nin dört bir yanında daha fazla insana, daha iyi bir gelecek sunabilmek için var güçleriyle çalışıyoruz. 'Plug and Play' ile olan iş birliğimiz sayesinde Enerjisa Enerji, dünyanın en büyük şirketlerini bir araya getiren inovasyon platformuyla bulunduğu sektörde yeni fikir ve girişimler bulmaya, yaratıcı teknolojik çözüm arayışlarına odaklanacak." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, "Plug and Play", dünya genelinde 40'tan fazla lokasyonda, 700'den fazla çalışanıyla 20'nin üzerinde sektöre hizmet veren platform ağı sayesinde, kurulduğu günden bu yana 2 binden fazla girişimciye toplam 10 milyar dolarlık yatırıma olanak sağladı.

Platformda, akıllı şehirler, sürdürülebilirlik, enerji, sağlık, nesnelerin interneti, tedarik zinciri, fintek, sigorta, tarım, seyahat, emlak, marka yönetimi, yiyecek içecek, kurumsal teknolojiler, Kovid-19 gibi konuları yer alıyor.