AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, ilçeye bağlı 3 mahallenin daha doğal gaza kavuşmasıyla ilgili girişimleri kent adına sevindirici bir gelişme olarak değerlendirdiklerini söyledi.
İlk kullanımı 2018 yılında başlayan doğal gazın, kentin tamamını kapsaması yönünde çaba harcadıklarını belirten Başkan Tıraş, “Doğal gaz konforu ile tanışacak 3 mahallemizdeki hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.
İlçede doğal gaz altyapı yatırımlarının devam ettiğini anlatan AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Ahmet Tıraş, “Doğal gaz, şehrimizde yaşayan insanlarımızın en büyük hayaliydi. Sayın Bakanımız Mahir Ünal’ın girişimleri ile ilçemizde doğal gazın ilk meşalesini 4 yıl önce yaktık. O günden bugüne dağıtıcı firma Armadaş tarafından yapılan çalışmalarla birçok mahallemizde on binlerce vatandaşımız bu konfora kavuştu. Elbistan’ımızı daha yaşanılabilir bir ortam hazırlamak ve hemşerilerimizin yaşam konforunu artırmak için alt yapı olmayan mahallelerde de çalışma yapılmasıyla ilgili girişimlerimiz vardı. Özellikle Tepebaşı, Bahçelievler ve Esentepe mahallelerimizde yaşaya hemşerilerimiz, bu yönde beklenti içine girmişti.
Vatandaşlarımızın talebi ve beklentisini, AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal Bey’e ilettik. Sayın Ünal da, Armadaş’ın yöneticileri ile bir görüşme yaparak bu konuda gerekli adımın atılmasını sağladı. Bu konuda ve şehrimizin sorunlarının çözümünde her zaman elini taşın altına koyan Elbistan’ımızın evladı Sayın Mahir Ünal’a, öncülük yaptığı için sonsuz şükranlarımızı sunarız. Armadaş yetkililerine de hemşerilerimiz adına teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.
‘Elbistan, her şeyin en iyisine layık’ diyerek açıklamasına devam eden Başkan Tıraş, “Biz de bu konuda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu 3 mahallemizde doğal gaz altyapı çalışmaları bu yıl içinde başlayacak. Battalgazi Mahallemiz de altyapı olmayan yerlerle ilgili de gerekli adımlar hızlıca atılacak. Dağıtıcı firma Armadaş ile sürekli iletişim halinde olacak ve süreci de takip edeceğiz. Projelendirmeyle ilgili de süreç önümüzdeki günlerde Tepebaşı, Esentepe ve Bahçelievler’deki hemşerilerimizle paylaşılacak. Bu çalışmaların bitmesi ve şehrimizin tamamının doğal gaz sayesinde daha konforlu bir yaşama kavuşması, hava kirliliğinin de azalması anlamına geliyor. Şehrimize ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.