Battal Kaya: Önce gönülleri imar edeceğiz, sonra da memleketi inşa edeceğiz!

Cumhur ittifakı Nurhak Belediye Başkan adayı Battal Kaya, “Cumhur ittifakının bayrağını 40 yıl aradan sonra Nurhak’a dikmeyi arzuluyoruz” dedi.

Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında kurulan Cumhur ittifakının Nurhak Belediye başkan adayı Battal Kaya, 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmede bulundu.

İttifak olarak Nurhak’ta 40 yıl aradan sonra bir ilki başaracaklarını belirten Kaya, önce gönülleri imar edip, sonra da memleketi inşa edeceğini söyledi.

İlçe için 41 proje belirlediklerini anlatan Kaya; “Cumhur ittifakının bayrağını 40 yıl aradan sonra Nurhak’a dikmeyi arzuluyoruz. Ankara’nın imkanlarını memleketimize taşıyarak projelerimiz yapacağız. 2 güçlü liderin desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz. Bu güçten aldığımız cesaretle yola çıktı. Önce gönülleri imar sonrada memleketimizi inşa edeceğiz. Nurhak, CHP’nin ağırlıkta olduğu bir memleketti. 40 yıla yakın bir süredir de böyle devam ediyordu. Ama ilk defa Cumhur ittifakı birleşti, insanlar aklın yolu bir dediler, AK Parti, MHP birleşiyor, 2 belde birleşiyor. Heyecanımız bundan, inşallah kazanacağız.” diye konuştu.

İlçede suç oranın sıfır olduğuna dikkat çeken Kaya ancak şehrin çok ihmal edildiğini dile getirdi. İlçenin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan çok geride kaldığını anımsatan Kaya başkan seçilmesi durumunda hayat geçirmeyi planladığı projelerini şöyle sıraladı:

“Projelerim hazır, memleketimin ihtiyaçlarını ön planda tutarak insan onuruna yakışan hizmetleri getireceğiz. Yaklaşık 41 projemiz var. Şehri yeni bir imara ihtiyacı var. Gelişmiş bir köy desek köy değil, ilçe desek ilçe değil. İnsanı, havası, doğası temiz, o kadar temiz ki; adliyesi kalkmış, suç oranı sıfır. Buna rağmen göç veriyor. Biz bunların hepsini düzelteceğiz. Önce gönüllere gireceğiz, bu işin sağ parti ile de bu memleketin idare edileceğini göstereceğiz.

İlk olarak sanayi sitesi yapacağız. Beraberinde çıraklık eğitim yerleşkesi yapacağız. Belediyenin bakım onarın kademesi yok, dışarıdan hizmet alınıyor. Biz bu sanayi sitesinde belediyeye ait yer oluşturacağız. Mesleksizlikten kaynaklı ekonomimiz çevre ilçelere gidiyor. Biz dışa bağımlılığı azaltarak ilçenin ekonominse can suyu olacağız. Otogarımız yok, otogar yapacağız. Sosyal tesisimiz yok, burası aynı zamanda menzil güzergahıdır. Bu güzergah üzerinden yılda 300 bin insan Adıyaman’a gider. Ama bir Allahın kulu bu ilçeden bir şişe su almaz. Biz buraya insanların görebileceği, insanların mola verip dinlenebileceği sosyal tesis yapacağız. Çok amaçlı huzur evi yapacağız. Sağlık bakanlığından ayrı hasta nakil aracı alacağız. 15 mahalleyi dönüşümlü olarak gezerek acil durumlarda devleti beklemeden belediyemiz eliyle hastaneye yetiştireceğiz. Mesire alanları yapacağız. Tatlar bölgesinde bulunan su kaynağının çevresi genişletilerek Pamukkale travertenlerini andıran göletler yaparak şenlik alanı yapacağız. 100 yataklı konuk evimiz olacak. Hastane bünyesinde sağlık meslek yüksek okulu açacağız.”