“Daha Yeşil Bir Kahramanmaraş”

“Daha Yeşil Bir Kahramanmaraş”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehre nefes aldıracak yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Yatırımlar kapsamında Onikişubat Hürriyet Mahallesi’nde 25 bin metrekarelik Kuzey Park projesi hızla yükseliyor.

Oluşturulan yeni yeşil alanda kazı, dolgu, elektrik ve sıhhi tesisat, zemin hazırlıkları ile bisiklet ve kaykay parkuru altyapı çalışmaları sürüyor. 30 Milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen proje; koşu ve yürüyüş yolu, bisiklet ve kaykay parkuru, interaktif oyun grupları, enstrümantal oyun elemanları, yeni nesil oyun grupları ve kent mobilyaları gibi sosyal donatı alanlarını da içerisinde barındıracak. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanarak son derece konforlu ve standardı yüksek sosyal alanların yer aldığı tesisin şehrin hizmetine sunulması hedefleniyor.

Güngör: Yeşil Alanların Varlığını Önemsiyoruz

Kuzey Park’ta devam eden çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Şehirlerin marka değeri, fiziki yapıların yanı sıra standardı ve konforu yüksek yeşil alan sayısıyla ve niteliğiyle de doğru orantılıdır. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de şehrimizde ulaşılabilir, standardı yüksek, aktif ve her yaştan vatandaşımızın gelip konforlu ve keyifli vakit geçirebileceği yeşil alanların varlığını çok önemsiyoruz. Bu noktada şehir merkezimiz ve ilçelerimizdeki yeşil alanların sayısını artırmaya gayret ediyoruz. Hamdolsun bu noktada çok büyük mesafe kat ettik. Yerleşim yerlerimize kazandırdığımız millet bahçeleri, parklar ve rekreasyon alanlarıyla hemşehrilerimizin bu ihtiyacını büyük ölçüde karşıladık. Bu noktada çalışmalarımız artarak devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

Şehrimize Hayırlı Olsun

İçerisinde yer alacak sosyal donatı alanlarıyla birlikte Kuzey Park’ın şehrin en uğrak noktalarından birisi haline geleceğini belirten Güngör, “Büyükşehir Belediyesi olarak Onikişubat’ta Hürriyet Mahallesi’nde yapımına başladığımız rekreasyon alanında çalışmalarımız hızla sürüyor. Burası toplamda 25 bin metrekarelik bir alana sahip. Ekiplerimiz bölgede kazı, dolgu ve zemin hazırlıklarını sürdürüyor. Toplamda 30 Milyon TL’lik yatırımla bu alana kazandıracağımız bisiklet ve kaykay parkuru, yürüyüş yolları, oyun grupları, kent mobilyaları, aydınlatma ve yeme içme mekânıyla bu tesis şehrimizin uğrak noktaları arasında yerini alacak. Şehrimize ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Kahramanmaraş
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.