Dulkadiroğlu Bir Tarihi Dönüşüm Projesini Daha Tamamladı

Dulkadiroğlu Bir Tarihi Dönüşüm Projesini Daha Tamamladı

Tarihi sokakları bir bir yenileyerek turizme kazandıran Dulkadiroğlu Belediyesi, bir projeyi daha tamamlayarak hizmete sundu.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin başlattığı Kurtuluş Mahallesi 4012. Sokak cephe yenileme ve dönüşüm projesi tamamlandı. Bahtiyar Yokuşu’nda olduğu gibi tarihi konakların cephe yenileme çalışmalarını tamamlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, Demirciler Çarşısı ve Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ile bütünlük sağlayacak projeyi de hizmete sundu.
Tamamlanan çalışmayı inceleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehrin turizmine önemli bir eseri daha kazandırdıklarının altını çizdi.
Bölgesinde bulunan tarihi konakların turizme kazandırılması adına çok önemli çalışmalara imza attıklarını anlatan Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Dulkadiroğlu’nun en önemli tarihi mirasları arasında yer alan konaklarımızı gün yüzüne çıkarma adına çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bundan 7-8 yıl öncesine kadar büyük bir sorun olarak görülen bu konaklar, şuanda çok değerli bir hazine konumuna gelmiştir. Bahtiyar Yokuşu, Mutfak Müzesi, Dulkadiroğlu Konağı, Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi ve Maraş Araştırmalar Konağı bu konakların değerine değer katmıştır.”
KONAKLAR TURİZMİN AYNASI OLDU
Ortaya koydukları konak restorasyonu çalışmalarının turizme büyük katkı sağladığını vurgulayan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Tarihi konaklarımızı restore ederek onlara muhteva verdik. Böylece turizmin ilgisini çektik. Şuanda bu konaklar muazzam derecede ziyaretçi akınına uğruyor. Şehrimizin bu yönünü ortaya çıkarmayı kendimize görev bildik. Bundan sonraki sürçte de çok önemli çalışmalar yapacağız.”
SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS MÜZESİ’NİN DEĞERİNE DEĞER KATTIK
Son yapılan cephe yenileme çalışmasını da değerlendiren Başkan Okay, “Somut Olmayan Kültürel Miras Müzemizin bulunduğu sokağın yenilenmesi çok önemliydi. Burada sık ziyaret edilen bir konağımız var. Bu konağı görmeye giden misafirlerimiz bu sokaktan geçiyor. Onları o tarihle bütünleştirme adına böyle bir çalışma yaptık. Şuanda çalışmalar tamamlandı. Ufak tefek tadilat çalışmaları var. Şehrimize bu güzel projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.”

Anahtar Kelimeler:
KahramanmaraşDulkadiroğlu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.