Belediye; 60 KM Yol İçin, Asfalt Alım İhalesi Gerçekleştirecek

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, yaklaşık 60 kilometre uzunluğundaki yolun yapılması için 3 bin 600 tonluk asfalt alım ihalesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Gürbüz, 7 milyon bütçeli asfalt işine ek olarak Elbistan Belediyesi bünyesinde parke taşı üretim tesisi kurmak için de girişimleri başlattıklarını kaydetti.

Elbistan Belediyesi, 2019 yılı yatırım programı kapsamında, vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında gelen bozuk yollara neşter vuracak kapsamlı ihaleye çıktı. İhale kapsamında Elbistan’ın bozulan yaklaşık 60 kilometrelik yoluna 3 bin 600 ton sıcak karışım asfalt dökülecek. İhale süreci tamamlanır tamamlanmaz, asfalt dökme çalışmaları öncelik sırasına göre belirlenen noktalardan başlayacak.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, vatandaş odaklı bir hizmet anlayışı içerisinde olduklarını vurguladı.

Elbistan Belediyesi olarak 3 aylık planlama ve kapasite değerlendirme aşamasını geçerek artık hızla yatırıma yöneldiğinin altını çizen Başkan Gürbüz, önem sırasında asfalt ve kilit parke taşının en üstte yer aldığına değindi.

3 bin 600 ton olarak planlanan asfalt alım ihalesinin, ilk yıl için çok ciddi bir rakam olduğunun altını çizen Başkan Gürbüz, büyükşehir ve diğer ilçelerin asfalt yatırım programlarının 3 katı üretim hacmine denk geldiğini belirterek, şunları söyledi:

“Elbistan Belediyesi olarak seçimden önce vatandaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmelerde, onların bizden talepleri ve görüşleri doğrultusunda çalışmalar yapacağımızı deklare etmiştik. 31 Mart seçimlerinin üzerinden henüz 3 ay geçti. Biz bu süreç içerisinde öncelikle planlamamızı yaptık. Mali bütçemizi ona göre yeniden kontrol ettik. Teknik kapasitemizi ve üretim hacmimizi gözden geçirdik. Bu doğrultuda da 2 önemli karar aldık. Bunlardan bir tanesi, vatandaşlarımızın beklemiş olduğu yol yapım çalışmalarıydı. Bugün itibariyle yaklaşık 3 bin 600 tonluk asfalt alımı ihalesine çıkıyoruz. Yüzde 20 iş artırımı ile beraber 4 bin 200 tona ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu rakam, bizim ilk yılımız için çok ciddi bir rakam. En yakın coğrafyamızdaki anakent belediyemizin 2 metropol ilçesinin yaklaşık 3 katı üretim hacmi anlamına geliyor.”

Asfalt programının nasıl olacağına ilişkin yol haritası hakkında da bilgi veren Başkan Gürbüz, “Asfaltın alımından hemen sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Burada da önceliğimiz altyapısı tamamlanmış, yatırım yapmaya hazır olan mahallelerimiz, sokaklarımız, bulvarlarımız ve ana caddelerimiz olacak. Buralardan başlayacağız. Yapılaşmanın ya da nüfus yoğunluğunun fazla olduğu, daha çok kullanılan yerlerden başlayacağız. Bunu kırsala doğru yayacağız. Büyükşehir Belediyemizle yapmış olduğumuz protokol kapsamında onların da ihtiyacı olması halinde özellikle kırsal mahallelerimizin grup yollarını da bu kapsamda yapıp çıkacağız. Elbistan’da artık Karayolları, Büyükşehir Belediyesi ve Elbistan Belediyesi üst düzey bir koordinasyonla çalışıyor. Biz vatandaşlarımızın yol beklentilerine en hızlı bir şekilde yanıt vermiş olacağız. Yapmış olduğumuz ihale yaklaşık 7 milyon liralık” ifadelerini kullandı. 

Kilit Taşı İçin Fabrika Kuracağız

Elbistan Belediyesi’nin, kilit taşı ihtiyacını karşılamak için bir fabrika kurmayı kalıcı çözüm olarak gördüklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, tesisin, gelir getirici özelliğine de değinerek, şöyle devam etti:

“İkinci olarak önemsediğimiz konu ise kilit parke taşı. Bu konuda da artık daha kalıcı ve kapsayıcı bir çözüm hedefliyoruz. Artık kilit parke alımında ihaleye çıkmak bizim için geçici bir önlem. Biz bunu bir kilit parke taşı fabrikası olarak kurmanın çabasındayız. Elbistan Belediyesi’ne ait zaten bir taşocağı var ve kendi taşımızı üretiyoruz. Arkasından da günlük 3 bin metreküp kapasiteye sahip bir tesis düşünüyoruz. Bununla ilgili fizibilite çalışmalarını yaptık. Bu fabrikada yıl boyunca üretim yapacağız. Hem taş fabrikamızın kapasitesini artıracağız hem de Elbistan Belediyesi’nin ihtiyacı üzerinde bir üretim oluşursa onu da Büyükşehir ya da diğer ilçe belediyelerimize ihtiyaç halinde paylaşacağız. Elbistan’da hem sıcak asfaltın hem de kilit parkenin işletmesini yapmayı hedefliyoruz. Bu bizim için önemli.”

Başkan Gürbüz, son olarak, hizmet ve yatırım noktasında önceliklerinin bir taraftan borç ödeyip bir taraftan da belediye kaynakları ile yatırım yapmak olduğunu söyleyerek, “Ciddi borçları olan bir belediyeyiz. Ancak biz bu borçları yapılandırıp mümkünse de kredi çekmeden kendi öz kaynaklarımızla yani kaynak üreterek bu yatırımları hedefliyoruz. Bir taraftan borçlarımızı ödeyeceğiz; diğer taraftan da vatandaşlarımızın öncelikleri doğrultusunda yatırımlar yapacağız” cümlelerine yer verdi.