Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçede bulunan bayan kuaför salonlarına temizlik ve hijyen yönünden denetlemeler gerçekleştirdi.

       İlçe merkezinde faaliyet gösteren bayan kuaför salonları Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlenmeye başlandı.

Denetim çalışması ve kontrollerle ilgili olarak Elbistan Belediyesi tarafından yapılan açıklamada; “Vatandaşların bayan kuaförlerinden en iyi ve sağlıklı bir şekilde hizmet alabilmeleri adına gerçekleştirilen denetimlerimizde, birçok başlıkta kontroller yapılmıştır. Ekiplerimiz tarafından yapılan denetimlerde kuaför salonlarının iş yeri açma ve çalıştırma yönetmeliğine uygun olarak hizmet verip vermediği, mesleki işyeri temizliği, işyeri tertip ve düzeni, kullanılan ürünlerin durumu ve kullanım izni ile onayı olup olmadığı, işyerinde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri, portör muayene kartları, bir işyerinde olması gereken temel unsurlar, tuvalet, lavabo, ecza dolabı kontrolü gibi birçok konuda incelemeler gerçekleştirildi. Ekiplerimiz ayrıca yapılan denetimlerinde işletme sahipleri ve çalışanların müşterileri karşı tutum ve davranışlarında göstermeleri gereken nezaket kuralları noktasında da uyarı ve tavsiyelerde bulundu. Yine, salonlara gelen müşterilerle de görüşülerek işyerleri ile ilgili memnuniyet durumları öğrenilmeye çalışılırken, işyerlerinde görülen eksiklerin giderilmesi ile alakalı gerekli uyarılar yapılmış ve bunların giderilmesi hususunun en kısa sürede gerçekleştirilmesi için süre verilmiştir. Vatandaşların da büyük bir memnuniyet ile karşıladığı denetimler belirli aralıklarla ekiplerimiz tarafından gerçekleştirilmeye devam edilecektir” denildi.

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookShare to TwitterShare to LinkedInShare to WhatsApp