Gençlik Kolları Senegale Gitti

-Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş 6. Olağan İl kongremizde verdiği talimat üzerine...

Gençlik Kolları Senegale Gitti
Ak Parti Elbistan İlçe Gençlik Kolları Başkanı Recep Firik 'in Açıklaması:
Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’ın Kahramanmaraş 6. Olağan İl kongremizde verdiği talimat üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız sn Fatih Mehmet ERKOÇ un destekleriyle İlçe başkan yardımcız Ahmet yaman gençlik kolları üyemiz Salih Kurt un katılımlarıyla senegal cumhuriyeti ve köleliğin zulmün insanlık dramının yaşandığı gore adasını Ziyaret Ederek günümüz şartlarında restore edilen köle evlerini gezerek tanık oldular ve bizlere gözlemlerini anlattılar bizlere bu fırsatı veren başta cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanımız sn Fatih Mehmet ERKOÇ a cok teşekkür ederiz
Ahmet YAMAN: Ahmet yaman İlçe Gençlik Kolları Başkan yardımcısı acıklaması
Senegal büyük elçimizi Ziyaret edip Elbistan spor formamızı hediye ettik.

Gore adası olarak bilinen, alan olarak küçük; ama büyük acıların yaşandığı bu ada, 30 milyona yakın insanın hayatını vahşete çeviren, insanlığın siyah noktası Gore adası, masum siyahî insanlar için acıların başladığı nokta olarak, tarihe ev sahipliği yapıyor. Yaklaşık 300 yıl süren bu acı hikâye Avrupa ülkelerinin sömürge için 0.182 km’lik bu küçük adaya gelmesiyle başlamış. Adada İngiliz, Fransız, Portekiz ve Hollandalılara ait büyük malikânelerin yanında, toplam 6-7 metre karelik köle evlerinin varlığı zıtlık ve vahşeti bir karede birleştiriyor.

Köylerinden, evlerinden, ailelerinden zorla alınan kadınlı erkekli gruplar bu adaya toplanmış. Burada kazıklara, zincirlere bağlanan siyahi insanlar, insan oldukları unuttularak, adaya demirleyen gemilere bindirilip, köle tacirlerine satışa sunulmuş. Bu da yetmemiş her türlü eziyete maruz kalmışlar, hatta binlercesi de bu adada can vermiş. Satılarak adadan götürülenler için ise ağır bir esaretin başladığı bu ada da erkekler, her türlü acımasız şartlarda çalıştırılırken, kadınlar ağır işkenceler görmüş, aşağılanmış, şiddete maruz kalmışlar.

Geri dönüşü olmayan kapı” diye söylenen limandaki bir kapıya geldiğimizde gördüklerimiz zaten bizi bizden almıştı. Nice insanlık suçunun işlendiği, utanç duyulacak olayların yaşandığı bir yer, üstelik 3 asır boyunca ve yaklaşık 30 milyon insanı etkileyen bir dönem.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem kanci 6 yıl önce

Başarılar genclik