Elbistan'da dün gece başlayan kar yağışı sonrası harekete geçen Elbistan Belediyesi ekipleri, yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fen İşleri Müdürü Demir; Yurt genelinde etkili olan kar yağışı Elbistan’da da etkisini göstererek dün gece saatlerinde şehri beyaza bürüdü. 24 saat teyakkuz halinde olan Elbistan Belediyesi ekipleri olarak sürücülerin ve vatandaşların mağdur olmaması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz dedi.

Karla mücadele çalışmaları hakkında Elbistan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Elbistan’da da etkisini gösteriyor. Meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda hazır bekletilen ekiplerimiz, kar yağışı ile harekete geçti. Özellikle sürücülerin ve halkın yoğun olarak kullandığı ana yollar ile hastane gibi kamu dairelerinde yollarda kar küreme ve tuzlama, kaldırımlarda elle temizleme ve tuzlama hizmetleri aralıksız sürdürülmektedir. 150 kişilik kar kürüme ekibimiz, 3 greyder, 2 tuzlama ve küreme aracı 3 jsb ve 1000 ton tuz ile teyakkuz haline getirilmiştir. Oluşturulan ekibimiz 3 ayrı vardiyada 24 saat esasına göre çalışacak olup, sürücülerin güvenli bir şekilde ulaşımını sağlaması için her türlü tedbiri almaya devam edecektir. Ayrıca zabıta müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz kış şartları nedeniyle kapanan yolların tespitini yaparak karla mücadele ekibimize bilgi aktaracak ve daha hızlı müdahale edilmesini sağlayacaktır. İş makinelerinin çalışma esnasında gerekli güvenlik tedbirlerini alarak, trafiğin yoğun olduğu yerlerde denetimlerini artıracak, araç sürücülerini temizliği yapılmış alternatif yollara sevk ve idaresini yapacaktır” denildi.