KURALA UYMAYAN PERSONEL CEZASINI ÖDEYECEK!

Belediye araçlarını kullanan personele 'trafik kurallarını ihlal etmeyin' uyarısında bulunan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, emniyet görevlilerinden de, kurallara uymayan belediye araçlarına müsamaha gösterilmemesini istedi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz hizmet üretirken trafikte kural ihlali yapılmaması için personele uyarıda bulunurken, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden de kurallara uymayan belediye araçlarına ceza uygulanması için talepte bulundu.

Elbistan’ın her yönü ile gelişmiş, kurallara uyan bir şehir hâline getirilmesi için kolları sıvadıklarını belirten Gürbüz, "Şehrin trafiğinin de daha düzenli hale gelmesi için belediye personelinin örnek olmasını istiyoruz" dedi.

Belediye araçlarının hizmet üretirken bunu bir ayrıcalık gibi görüp trafik kuralı ihlali yapmalarının önüne geçilmesini isteyen Gürbüz, “Biz şehrimizi geliştirmeye kalkındırmaya çalışıyoruz. Gece gündüz demeden proje çalışıyoruz. Bizler şehrimiz daha düzenli hale gelsin, standartları yükselsin derken trafiği de göz ardı edemeyiz. Bazı belediye personelinin resmi plakalı araç ile kural ihlali yaptığı bilgisi geldi. Hemen gereğinin yapılmasını istedim. Kamu görevi yapmamız, şehrimize hizmet etmemiz, şoförlerimize belediye araçları ile kural ihlali yapma yetkisi vermez. Kurallara herkesin uyma zorunluluğu vardır. Trafikte de örnek bir belediye olmak için gerekli görüşmeleri yaptım. Personelimize gereken uyarılar yapıldı. Buna rağmen, ben belediye aracı ile kural ihlali yaparım diyen olursa bunun için de emniyet müdürlüğü ekiplerimizden gereken cezai müeyyidenin uygulanmasını istedim. Yazılan cezaları da kime yazıldıysa o ödeyecek. Belediye aracıdır ceza yazılmaz anlayışına artik bir son vermemiz, düzene girmemiz gerekiyor" diye konuştu.