Mehmet Gürbüz Adaylık için istifa etti.

Mehmet Gürbüz Adaylık için istifa etti.

Mehmet Gürbüz Balıkesir Büyükşehir belediyesi genel sekreterliği görevinden istifa etti. Mehmet Gürbüz'ün 31 Mart yerel seçimlerinde görev almak nedeniyle istifa ettiğini Balıkesir Büyükşehir belediye başkanı Zekai KAFAOĞLU duyurdu

Mehmet Gürbüz'ün istifası nedeniyle bir ayrılık yemeği düzenleyen Büyükşehir belediye başkanı Zekai KAFAOĞLU Mehmet gürbüz'ün gidişine üzüldüklerini belirterek, çalışma anısına birde plaket taktim etti.

Yüksek Mimar-Şehir ve Bölge Planlama Uzmanı-Ekonomist-Yeni Birlik Gazetesi yazarı-Super Haber yazarlığı da yapan Mehmet Gürbüz'ün Ak Parti den Elbistan belediye başkan adaylığının kesinleştiği ve yakında açıklanacağı söyleniyor.

Mehmet Gürbüz Ak Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hayrettin GÖNGÖR'ün tanıtım toplantısına katılarak siyasete gireceği ve belediye başkanlığı için aday olacağı işaretini vermişti.

Mehmet Gürbüz Kimdir?

1977 Kahramanmaraş Elbistan doğumlu olan Mehmet Gürbüz; 2002 yılında Kayseri Erciyes Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü bitirdi. 2010-2012 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama ve 2014 yılında Türk Hava Kurumu Üniversitesi İşletme dallarında Yüksek Lisans programlarını tamamladı. Kent ekonomisi ve yerel kalkınma konularında doktora çalışmaları yürütmektedir.

1996-2005 yıllarında Bayındırlık ve İskân İl Müdürlüğü’nde Mimar, 2005-2012 yıllarında İller Bankası’nda Mimar, Şehir Planlama Uzmanı, Şube Müdürü ve Müdür olarak görev yaptı. 10 Temmuz 2013’te Mekânsal Planlama Dairesi Başkanı olarak atandı. 17 Nisan 2014 tarihinden itibaren Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Ekim 2017 itibariyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak çalışmaktadır.

2014’den bu güne TSE inşaat İhtisas Komitesi ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyeliği ile Yollar Türk Milli Komitesi üyeliği yapan Gürbüz, Yerel Yönetimlerin Yatırım Programları ve Kalkınma Stratejileri, Kaynak Geliştirme ve Yönetim Stratejileri, Sürdürülebilir Kentleşme Politika ve Uygulamaları, Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Politika ve Stratejileri ile Stratejik Planlama konularında çeşitli dergilerde yayın ve çalışmalar yaptı.

Halen bazı gazetelerde kalkınma ve ekonomi temalı makaleler yazan Mehmet Gürbüz, İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.