Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta Melikgazi Belediyesi 63 adet konteynerden oluşan yeni yaşam alanı oluşturdu. Depremin ilk gününden beri bölgede çalışma yapan Belediye, Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesi Kuyumcu kent mevkisine yeni yaşam alanı oluşturarak depremzedelerin yüzünü güldürdü. Yapılan yeni konteynerler törenle depremzedelere verilmek üzere AFAD Müdürlüğüne teslim edildi.
ÇADIRDAN KONTEYNER KENTE 15 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Kahramanmaraş’ta depremzedelere 77 bin 50 kalıcı, 30 bin 310 adet de köy tipi konutlar inşa ediliyor. Kalıcı konutlar; Onikişubat ve Dulkadiroğlu merkez ilçeleri başta olmak üzere Pazarcık, Türkoğlu, Afşin, Elbistan’da hızla yükselirken Türkoğlu ve Pazarcık’ta da köy tipi evlerin inşasına başlandı. Çadır hayatı yüzde 90 bitirilerek 42 bölgede oluşturulan yaklaşık 22 bin 600 konteyner kente depremzedeler yerleştirildi. Bugün de Melikgazi Belediyesi 63 konteynerlik 15 milyon liraya mal olan yeni bir yaşam alanıyla bölgede örnek bir konteyner kent oluşturdu. 
Büyük bir törenle açılışı yapılan yeni yaşam alanının etkinliğine Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, protokol ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ile çok sayıda depremzede katıldı. 
Kur’an tilavetinin ardından dualarla kurdelesi kesilen konteyner kentin açılışı yapıldı. 
Yeni yaşam alanının hemen bitişiğine Melikgazi Belediyesi tarafından 85 adet bir konteyner kenti daha inşa edecek olan Belediye, kalıcı konutlardan sonra da bölgenin yaşaması için, her türlü alt yapı ve peyzaj çalışmaları tamamlandı.
Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu: “Biz de Melikgazi olarak buradayız. Depremin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Depremin ilk gününden beri buradayız. Yaklaşık 700 tır yardım getirdik. Bugün de 63 konteynerlik bir yeni yaşam alanı oluşturduk. 88 konteyner kent daha yapacağız.  Cenabı Hak böyle bir afet daha vermesin. Ama biz de Maraş başta olmak üzere çok yerde çarşılar kurduk. Çadırkentler kurduk, bugün de Dulkadiroğlu ilçemizde merkezde şuanda yaşam alanı oluşturduk. Buradaki görmüş olduğunuz konteynerlerin her birinde tuvaleti, duşu, mutfağı, yatak odası hepsi düşünülmüş durumda. A’dan Z’ye her şey var.  Hepsinin teşrifini yaptık ve AFAD vasıtasıyla teslim ediyoruz. İç güvenliği, oto parkı, asfalt yolları, kanalizasyonu, elektriği hepsi tamamlanmış durumda. Dolayısıyla burada her ne kadar gelecek seneye kalıcı konutlar yapılana kadar kullanılacak olsa da ondan sonrasına da ki, yaptığımız yatırım  15 milyon lirayı geçti; zayi olmasın, burası bir yurt olsun. Eğitim kompleksi olsun, sağlık alanı olsun, her türlü eksiğini giderdik. Burası zaten arsa olarak da kamu alanı. İnşallah burada depremzede kardeşlerimiz kalıcı konutları yapılıncaya kadar huzur ve sağlık içerisinde yaşarlar diyorum. Ben tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.